21. syyskuuta 2011

Palkintojen ROPinaa

Tänä viikonloppuna luvassa ei ollut junnukisoja, vaan omat karvaturvat suuntasivat kehiin! Viikonlopun seura oli loistava ja ei ole kyllä tuloksissa valittamista! Nyt onkin sitten luvassa hyyyvin pitkä näyttelytauko, seuraavat kisat on vasta lokakuun lopulla! Saa nähä miten saa ton ajan kulumaan! Noh ainakin suunnitelmissa ois nähä noita lähellä asuvia koiraihmisiä ettei tässä ihan liikaa koirajutuista vieroituta. Tai kyllähän tossa noi kaks karvaista kaveria koko ajan on menossa mukana, mutta kun ei ne ymmärrä jos niille selittää jostain hienoista näyttelykoirista ja ei ne mua auta loppuvuoden kisoihin junnukoiria hankkimaan yms.

17.9 HYVINKÄÄ RN
Lauantaina lähdettiin Vilman, Lulun, tätini Tuijan sekä Arska ja Vellu belggarien kanssa kohti Hyvinkäätä. Hyvinkäällä järjestettiin ryhmänäyttely ja siellä grandit tuomaroi Erja Nummi. Kisaajia oli huimat yksi, Lulu, mutten silti ollut kovinkaan varma, että saataisiin SA. Lulu esiintyi hyvin kuten yleensäkkin, mutta miksiiii voi miksii se neiti on niin hidas? Tuomari testasi Lulun turkin monta kertaa ja totesikin mulle, että tää on sieltä täältä aika pehmeä ja mä olin varma, että tähän se SA nyt kaatus. Mutta ei, kun arvostelu oli loppu tuomari totesi "Anna sille kaikki, kaikki mitä ne haluaa". Tuloksena siis ERI1, SA, pn1, ROP! Siitä edellisestä ROP:ista onkin jo aikaa ja oli kiva tietää että pääsee taas ryhmiin iltapäivällä. Päivä kuluikin siinä kehiä seuraillessa ja Vilman ottaessa hienoja...ja ei niin hienoja kuvia :D. Sitten kun ryhmät vihdoin alkoi meillä vaihtui ryhmätuomari, alun perin piti olla Maret Kärdi, mutta tuomarointitehtävän hoitikin Esko Nummijärvi. Siinä vaiheessa jo tiesin, ettei tulla ryhmässä pärjäämään, sillä Lulu on aiemminkin ollut Nummijärvellä ja ei tullut ryhmässä sijoitusta. Tuomari arvosteli koirat suoraan liikkeestä, joten jouduttiin juoksemaan ihan urakalla ja olin tosi iloinen huomatessani Lulun juoksevan oikein kauniisti ja sopivalla vauhdilla! Ehkä sen pitäs päästä useammin ryhmäkisoihin, kun se siellä juoksee niin nätisti! Ja mä olin kyllä niin puulla päähän lyöty, kun meidät pyydettiin 7 parhaan joukkoon! Sen jälkeen pudottiin, mutta voi että mä oon tohon neitiin tyytyväinen! Nyt sytty semmonen pieni rotukehien kipinä, että ehkä se ei sitten maailmanloppu oo, että ens vuonna mua nähdään vaan rotukehien puolella. Kiva päivä siis oli ja päästiin sadettakin suojaan ja se loppuikin juuri sopivasti ennen ryhmiä. Näyttelyn jälkeen Vilma tuli vielä meille yöksi ja oli kyllä hauska ilta (Kato kuuu...se on oranssi...niinku juustonaksu!.. Mä olen muotitietoinennn....sun pitää tulla sieltä kotelosta pois). Tässä jotain Vilmun räpsimiä kuvia:

Roosa

Vellu

Mun hieno ROP-neiti

ryhmässä

tää oli Vilman mielestä tosi hyvä kuva?

18.9 LOHJA PN
Sunnuntai oli suuri ja kauan odotettu päivä. Pikku Zorro poitsu aloitti näyttelyuransa. Oltiin siis Lohjalla Musti&Mirri Puppy Cupissa. Tänään matkassa olivat mukana Zorro, Vilma, Jenny ja äiti. Oltiin ajoissa paikalla ja kehä oli vielä kaiken lisäksi myöhässä, joten saatin odotella pitkään ja ehtihän se jännityskin mut löytää. Saatiin kuitenkin aika kulumaan naureskellen ja hauskaa oli. Ja Vilma oli taas koko ajan kamera kädessä.
Jenny
Kun oli jäljellä enää pari koiraa ennen meitä, nostin poitsun pöydälle ja aloin laittaa turkkia järjestykseen. Zorron mielestä "piikkisian" (karsta) hyökkäys oli todella inhottava ja se teki kaikkensa luikerrellakseen pois tästä tilanteesta. Noh turkin laitto jäikin sitten vähemmälle, kun en halunnut aiheuttaa jätkälle mitään ylimääräistä stressiä tästä tilanteesta. Meidän tuomarina toimi Marjo Nygård ja Zorro oli ainoa grandi. Kehässä alkoi sitten ihan kunnolla jännittämään. Ensin juostiin kierros ympäri ja siihen asti kaikki meni hyvin. Sen jälkeen ei. Asettelin Zorron pöydän eteen ja tuomari tuli mittatikku kädessä ja yritti mitata Zorron. Tästäpä poika järkyttyi ihan hirveästi, "mitä toi akka mua jollain kepukalla tökkii"? Sen jälkeen Zorro ei oikein antanut tuomarin tutkia itseään ja sain pitää siitä kunnolla kiinni ettei se lähtenyt karkuun ja että tuomari sai edes jotain tutkittua. Sen jälkeen juostiin ja seisottiin ja ne meni kyllä putkeen, kunhan tuomari mittatikkuinensa pysyi kauempana. Noh itse olin jo todellakin varautunut siihen, että KP jää tulematta aristelun takia, mutta ei poitsu nappas KP:n ja oli ROP-pentu tälläisellä arvostelulla:

"Tasapainoisesti rakentunut urospentu, jolla oikeat mittasuhteet päässä ja rungossa. Hyvä pää ja korvat. Oikea purenta. Riittävästi kulmautunut edestä ja takaa. Ikäisekseen hyvä runko. Varsin hyvät eturajat, hieman litteät etukäpälät. Hyvä häntä. Riittävän karkea turkki ikään nähden. Liikkuu vielä kovin ahtaasti takaa, edestä ja sivusta hyvin. Tänään ujostelee hieman käsittelyä, mutta ystävällinen."

Sitten jäätiin odottelemaan ryhmäkehiä, josta en todellakaan odottanut mitään. Ajavia oli ryhmässä vain 5 ja ajattelin meidän olevan ne, jotka kätellään pois. Miksikö en odottanut mitään? Koska Zorro oli rotukehässä niin arka, lisäksi yksi ajavista oli petit-pentu ja harvoin tuomari sijoittaa sekä grandin että petitin. Zorro asteli ryhmäkehään vauhdilla ja hypellen, mutta seisoi kuitenkin hienosti. Suomenajokoira käteltiin pois ja meitä jäi jäljelle dalmatiankoira, basset hound, petit ja Zorro. Olin siinä vaiheessa jo super tyytyväinen, oma pikku Zorro otukseni sijoittuisi ryhmässä ensimmäisessä näyttelyssään! Lopulta jäi jäljelle vain Zorro ja basset hound. Teimme viimeisen kierroksen ja kun Zorro äkkäsi houndi pennun takanaan, se aloitti riehumisen kesken juoksun. Sijoituimme toisiksi! Täytyy sanoa, että oli itku kyllä todella lähellä, pikku herra riiviö ensimmäisessä näyttelyssään ja tuloksena RYP2!!
see Showlink
see Jenny

Ja nyt oon laiska enkä jaksa kirjottaa Porvoon näyttelyistä erikseen (ja lisäksi tää meidän blogi on muuttunut tosi näyttelytulosmaiseksi), joten laitan tähän vaan lyhennettynä vähän juttua sieltä! Lauantaina kisasin Eijan Tico-grandilla. Tico oli aika haastava kisakaveri, sillä se oli vasta 1-vuotais eikä kokemusta ollut vielä nin paljon. Siihen nähden meillä meni todella hyvin. Pääsimme SM-osarissa 30:stä kilpailijasta 11 parhaan joukkoon! Tuomari Johnny Nilsson antoi seuraavanlaista palautetta: "Olit tosi hyvä, mutta olisit saanut ottaa tuomaria enemmän huomioon eli asetella koiran nopeammin ja lähteä liikkeelle nopeammin". Lisäksi tuomari mainosti paljon sitä, että kannattaa ottaa junnuihin helppoja koiria... Sunnuntaina kisasin taas grandilla, tällä kertaa Eijan Paavo-grandilla. Meillä meni hyvin, Paavo on varma esiintyjä, tosin taisi herralla hieman hormonit hyrrätä kun oli niin hulluna narttujen hajujen perään. Noh pudottiin sitten heti ja tuomari sanoi tänään palautteeksi, että olin liian ripeä. Noh, on tää laji niin tuomaririippuvaista ja vaikea tietää etukäteen mistä kukakin tuomari tykkää... Kiitos Eijalle vielä koirien lainasta :). Esitin sunnuntaina myös rotukehässä petit basset griffon vendeen "Ekan" tuloksena ERI2, ei SA:ta. Vein kehään myös jämtlanninpystykoira "Junon" tuloksena ERI1, ei SA:ta. Kiitos kaikille viikonlopun seurasta!

Humisevan Harjun You're The One "Eka"
Pakkalan Juno "Juno"
Bravo Van Tum-Tum's Vriendjes "Paavo"
Minskuhoff's Grand Olivier "Tico"

3 kommenttia:

  1. Onnea vielä kerran, kyllä teillä on ollut hieno viikonloppu <3 T: Niina & Mikke

    VastaaPoista
  2. Ja kiitokset vielä Junon esittämisestä!! Kaisa

    VastaaPoista