11. toukokuuta 2019

Vinkit Lontoon Harry Potter studioille


Astu Tylypahkaan ja aitoihin Harry Potter lavasteisiin! 
Näe ja koe Harry Potterin taikamaailma.

Olen huomannut olevani täällä Suomen päässä monelle ystävälle ja tutulle ”Suomen Harry Potter studio-opas” ja tästä olen toki vain ylpeä! Lontoon Warner Bros studioilla olen vieraillut jo kolme kertaa ja uusi käynti olisi taas haaveissa, sillä paljon kaikkea uutta on tullut viime käyntini jälkeen. Lontookin on tullut erittäin tutuksi, joten kokosin teille omien kokemusten pohjalta pienen oppaan Harry Potter studioita varten, joka toivottavasti tuo apua reissun suunnitteluun (ja jonka voin jatkossa linkata ystäville).


LIPPUJEN OSTAMINEN


Liput tulee ostaa etukäteen ja itse ostan ne aina suoraan studioiden omilta sivuilta. Myös jotkut muut paikat myyvät erilaisia lippupaketteja, mutta olen kokenut helpoimmaksi ja luotettavammaksi ostaa liput viralliselta sivustolta. Studioille myydään peruslippuja sekä Studio Tour pakettilippuja, joihin sisältyy digitaalinen opastus (kuulokkeet, joista kuulet lisäinfoa lavasteista ja elokuvien teosta). Minulle on riittänyt aina tuo peruslippu, en varmaankaan malttaisi keskittyä kuuntelemaan opastusta, kun olen niin paikan lumoissa. Aikuisen peruslippu studioille maksaa tällä hetkellä 45 puntaa.


Osta lippusi ajoissa! Liput kannattaa ostaa oikeasti ajoissa, suosittelen varsinkin kesällä hankkimaan ne parikin kuukautta ennen reissua. Olen useamman kerran kuullut, että joku on jäänyt ilman lippua! Hoida siis lipun ostaminen ajoissa, vaikka heti lennot varattuasi.


MATKUSTUS STUDIOILLE

Studioilla suositellaan olemaan 20 minuuttia ennen oman kierroksen alkua, joten kannattaa lähteä matkaan ajoissa. Ja jos satut olemaan paikalla vaikka vähän aiemmin - ei hätää, saat kyllä aikasi kulumaan Harry Potter kaupassa!

Lontoon keskustassa kahdesta paikasta ajaa bussi suoraan studioille - tätä en ole itse koskaan käyttänyt, mutta ainakin hinta on itsematkustusta kalliimpaa. Jos haluat tehdä matkan itsenäisesti, matkusta metrolla Eustonin juna-asemalle ja hyppää sieltä junaan, joka vie Watford Junctioniin (n. 20 min). Kannattaa kuitenkin vähän silmäillä montako pysähdystä välissä on, sillä löytyy sekä hitaita että nopeita junia. Tarvittaessa voit kysyä neuvoa aseman henkilökunnalta. Watfordin juna-aseman edestä lähtee shuttle bus, joka hurauttaa vartissa studioille. Busseja menee 20 minuutin välein ja edestakainen matka maksaa 2,5 puntaa (maksettava käteisellä). Watfordissa kannattaa olla noin 45 minuuttia ennen kierroksen alkua.

Tässä pelkistettynä: Sijantisi - Eustonin juna-asema - Watford Junction - Harry Potter studiot


ITSE STUDIOT


Saapuessasi studioille, lippu pitää käydä lunastamassa lipputiskiltä varausvahvistusta sekä henkilöllisyystodistusta vastaan. Jo heti sisääntuloaulassa on paljon kaikenlaista ihasteltavaa ja mikäli aikaa on, sitä saa hyvin kulumaan kaupan puolelta. Kierrosvuorosi lähestyessä muista siirtyä jonoon, josta työntekijät ohjaavat eteenpäin.

Studioiden mukaan keskimääräinen studioilla käytetty aika on 3,5 tuntia - itselläni on yleensä mennyt neljä tuntia ja nyt menisi varmasti vielä enemmän! Mutta suosittelen varaamaan kierrokseen vähintään tuon 3,5 tuntia ja kannattaa toki varautua myös pidempään viisiittiin (ja ottaa kierroksen alkamisaika sen mukaan).

Älä kiirehdi! Studioilla riittää nähtävää ja kaikkialta löytyy älyttömän paljon mielenkiintoisia pieniä yksityiskohtia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Välissä pääset halutessasi myös lentämään luudanvarrella ja maistelemaan kermakaljaa! Ota paljon kuvia, koska täällä on puitteet täydellisiin otoksiin. Älä säästele kyyneleitä ja nauti täysin siemauksin askelistasi Harry Potterin maailmassa, koska
astuessasi ulos studioiden ovista haluaisit vain juosta takaisin ja tehdä kierroksen uudestaan. ♥

Studiot antavat unohtumattoman kokemuksen ja ainakin itselle lapsuudenunelmien toteenkäymisen, mutta varmasti myös einiinhardcore fani saa paljon irti studioista! On todella mielenkiintoista nähdä se kaikki, mitä kaikkea elokuvien eteen onkaan tehty. Mikäli sinäkin olet odottanut kirjettäsi Tylypahkaan ikuisuuden, nyt on aika toimia ja toteuttaa unelmasi!


MUUTA NÄHTÄVÄÄ LONTOOSSA HARRY POTTER FANILLE

King's Cross
Harry Potter tunnelmaan pääsee myös King's Crossin juna-asemalla, josta löytyy seinän läpi menevä kärry matkatavaroideen. Vieressä on myös iso fanikauppa, suosittelen visiittiä sinne! Taitanee olla myös hieman halvempi kuin itse studiot. Harry Potter tavaraa myydään muutenkin Lontoosta todella monissa paikoissa (mm. Hamleys lelukaupassa iso osasto ja Primarkissa edullisempaa fanituotetta). Löydät King's Crossin asemalta myös "aidon" 9 3/4 välisen laiturin, vaikka oikeasti tuo kohtaus on kuvattu laitureiden 4 ja 5 välissä! En päässyt kuitenkaan läpi :(.


Harry Potter ja kirottu lapsi näytelmä
Ensimmäinen Harry Potter näytelmä alkoi pyöriä Lontoossa vuonna 2017, aiempana vuonna oli julkaistu näytelmän käsikirjoitus kirjan muodossa. Vaikka kirjan juoni ei minua ihan vakuuttanut, oli näytelmä aivan toista maata! Voin luvata että tämä toimii ehdottomasti paremmin teatterin lavalla ja lumoaa taianomaisuudellaan. Näytelmä on kaiken kaikkiaan kaunis tarina ystävyydestä sekä itsensä löytämisestä ja tehosteet, maagisuus ja musiikki tekevät siitä ehdottomasti katsomisenarvoisen kokemuksen! Tänne voi olla vaikea saada lippuja, mutta mikäli hyvä tuuri käy ja toimit ajoissa - saatat jopa onnitsua ja päästä nauttimaan neljän tunnin taikapläjäyksestä!


Leadenhall Market & Millenium Bridge
Lontoo vilahtaa Harry Potter elokuvissa useita kertoja. Kuolonsyöjät tuhoavat Millenium Bridgen kuudennessa ja muitakin Lontoon tunnettuja nähtävyyksiä vilahtaa ruudulla. Leadenhall Market on toiminut Viistokujalle pääsynä ensimmäisessä elokuvassa ja sieltä löytyykin tuo sininen sisäänkäynti Vuotavaan Noidankattilaan, joka on tosin oikeasti kosmeettinen hoitola! Lisäksi elokuvia on mm. kuvattu Westminsterin metroasemalla (Harry & herra Weasley), Australia Housella (Irveta) ja St. Paulin katedraalissa (porraskäytävä ennustusluokkaan).


Jos haluat nähdä lisää kuvia ja juttua Lontoosta sekä studioilta, käy lukemassa nämä:
http://fasciner.blogspot.com/2015/09/london-calling-again-18-2182015.html
http://fasciner.blogspot.com/2013/07/onhan-toiki-sairaus-eika-silla-oo-valia.html
http://fasciner.blogspot.com/2013/04/london-city-where-my-dreams-came-true.html

Oletko joskus vieraillut Potter-studioilla tai haaveiletko sinne pääsemisestä? Heräsiko jotain muita kysymyksiä studiovierailuun liittyen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti