25. huhtikuuta 2011

Mahtava pääsiäinen


Tänä vuonna vietettiin pääsiäinen hyvin koiramaisissa merkeissä. Oltiin kolmena päivänä koiranäyttelyssä Lappeenrannassa, katsomassa pentuja ja mökillä, jossa Lulu pääsi riehumaan tädin koirien kanssa.
Lauantai
Aamulla lähdettiin kotoa kohti Lappeenrannan näyttelyä. Oltiin paikan päällä noin tuntia ennen junnukehiä. Lulu sai valmistautua koitokseen ja laitoin sen turkin kuntoon. Ensin Lulu pääsi kehään nuorempiin junnuihin Emman kanssa. Junnut tuomaroi Emma Valtonen. Emmalla ja Lululla menikin oikein hienosti ja he pääsivät viiden parhaan joukkoon. Jäljelle jäi enää kaksi kilpailijaa, Emma ja tyttö, joka kisasi espanjanvesikoiralla. Tässä vaiheessa tuomari vaihdatti koiria ja Emma suoriutui hienosti. Lulu ei esiintynyt kovinkaan vahvasti toisella tytöllä. Emma ja Lulu sijoittuivat toisiksi!Sen jälkeen alkoi vanhempien ikäryhmä ja pääsimme Lulun kanssa kehään. Meidän suoritus meni kivasti. Vanhemissa oli vain 5 kisaajaa ja tuomari alkoi sijoittamaan. Sijoituimme Lulun kanssa hienosti toisiksi. Tuomari sanoi, että päätös oli vaikea, mutta hänen mielestään minä "yliesitin", joten jäimme toisiksi.Näyttelyn jälkeen suuntasimme mökille. Siellä oli vastassa tätini ja hänen belgianpaimenkoiransa. Lulu oli iloinen päästessään riehumaan kavereiden kanssa.

Sunnuntai
Seuraavana päivänä lähdin Lulun ja Tuijan kanssa Lappeenrannan näyttelyyn. Silloin oli Lululla rotukehä 7 kuukauden rotukehä tauon jälkeen! Grandeja oli ilmoitettu 12 ja tuomarina Saija Juutilainen. Lulu esiintyi hyvin, juoksu tosin oli aika laiskaa kuten yleensäkkin. Lulu sai kuitenkin ERIn ja voitti valioluokan saaden SA:n. Sitten oli vuorossa paras narttu kehä, jossa Lulu jäi toiseksi nuoren Oona grandin ollessa paras narttu. Lulu sai kuitenkin CACIBin.

Arvostelu: 6v. Mittasuhteiltaan oikea narttu. Erinomainen runko ja raajaluusto. Tyylikäs pitkä pää. Kaunis ilme. Vahva purenta. Hyvät pitkät korvat. Hyvä niskan kaari. Hieman jyrkkä lantion asento. Riittävät kulmaukset. Hyvät vahvat käpälät. Riittävän karkea karvapeite. Hyvä häntä. Liikkuu yhdensuuntaisesti. Hyvä sivuaskel. Mukava luonne.
Esitin vielä kasvattajaryhmässä Mitron (M. grand Michael J.) ja Minskut saivat KP:n.


Sitten oli vuorossa junior handler. Tuomarina Niina Hakulinen ja kisaajia oli 15. Meillä meni mielestäni hyvin, mutten uskonut että jatkoon päästään kun kisaamassa oli niin paljon taitavia handlereita. Yllätyin, kun tuomari alkoi kättelemään kisaajia pois, mutta meitä ei kätelty. Meitä jäi kehään 10 ja tuomari vaihdatti koirat. Sain pienen valkoisen chihuahuan, joka pelkäsi minua kuollakseen. Sain sen jotenkin liikkumaan, mutta seisomisesta ei tullut mitään ja koira veti pois kehästä. Sain sen nostettua syliin ja pääsin takaisin kehään, mutta koira edelleen tärisi pelosta. Oli ihana saada Lulu takaisin, mutta olin aivan varma putoamisesta, koska vaihtokoiran kanssa meni niin huonosti. Tuomari kuitenkin poimi meidät viiden parhaan joukkoon! Siinä vaiheessa vaihdettiin taas koiria ja tällä kertaa vaihtokoiraksi amerikan akitan. Meillä meni mielestäni hyvin ja tämä akita oli oikein mukava esitettävä! Saimme omat koirat takaisin ja tuomari alkoi sijoittamaan ja me sijoituimme neljänsiksi!Maanantai
Pakattiin aamusta tavarat ja sitten lähdettiin taas kohti Lappeenrantaa. Junnuissa tuomarina oli Jaana Tuuri. Ensin Emma kisasi nuoremmissa ja pääsi hienosti 8 parhaan joukkoon, muttei kuitenkaan yltänyt sijoituksille asti. Mulla meni Lulun kanssa ihan hyvin, mutta pudottiin kuitenkin joukosta heti ensimmäisinä. Junnujen jälkeen suunnattiin kohti Porvoota pentuja katsomaan. Pienet olivat niin suloisia ja meidän tumma uros oli kyllä niin nätti ja tosi vilkas! Nyt vaan odotellaan, että saadaan hakea se kotiin!
1 kommentti:

  1. Hyvinhän Lululla meni ja Emmalla ja sulla kans :) Toi on muuten IHANA toi ensimmäinen kuva Luupesta ja siis se sen kuvan tausta.. Tommonen ihana sumee :)

    VastaaPoista