19. huhtikuuta 2011

16.-17.4. Nutro pentunäyttelyt

Nyt kun kevätkin tulee niin samalla alkaa näyttelykausi, jota on koko pimeä talvi odotettu! Viikonloppu vietettiin hyvässä seurassa Helsingin Messukeskuksessa järjestetyssä Nutro pentunäyttelyssä.

Lauantaina lähdettiin aamusta Emman, Anninan, cottoni Jasun ja Lulun kanssa junalla Helsinkiin. Näyttelyhalliin päästyämme menin tapaamaan petit ihmisiä, sillä olin luvannut yhden petit pennun esittää. Kyseessä oli Humisevan Harjun You Know My Name eli tuttavallisemmin Vilma. En oikein saanut pientä tyttöä minusta kiinnostumaan, joten aluksi treenailu ei mennyt ihan putkeen. Kuitenkin kun Vilma huomasi ihanat maksaherkkuni sitten meillä meni jo paljon paremmin. Kehässä namit eivät enää niin paljon kiinnostaneet, mutta suhteellisen hyvin meillä meni. Vilma jäi nartuissa kakkoseksi, mutta sai kuitenkin KP:n! Esitin Vilman myös kasvattajaryhmässä ja kasvattajaryhmä sai KP:n.
Petit kehän jälkeen saatiin odotella aika pitkään junior handlerin alkua. Tuomarina oli Kristina Kästämä ja kisaajia nuoremmissa 6 ja vanhemmissa 8. Ensin nuorempien kehässä Emma kilpaili coton de tulear Jasulla ja hienosti sijoittuivat viidensiksi! Sitten olikin meidän vuoro mennä Lulun kanssa kehään. Lulu seisoi nätisti, mutta liikkeet oli tosi laiskat ja löysät. Ei päästy jatkoon, mutta kaikki jatkoon päässeet ja sijoittuneet oli tuttuja! ONNEA! Kisasta sai arvostelun ja meidän arvostelu oli tälläinen:

Kontakti: Erittäin hyvä
Yhteistyö: Erittäin hyvä
Rodunomainen esittäminen: Erittäin hyvä
Liikkeiden esittäminen: Erittäin hyvä
Rauhallisesti ja varmasti esitetty. Hyvin esitetty purenta. Sopivalla vauhdilla liikutettu.Junnukehän jälkeen jäätiin kehään testailemaan toistemme koiria. Kokeilin mm. whippettiä ja australianpaimenkoiraa. Ryhmäkehissä pääsin esittämään Vilman kasvattajaryhmässä. Humisevan Harjun petitit sijoittuivat BIS2 kasvattajaryhmäksi! Oli kiva päästä esittämään Vilmaa ja oli mahtavaa kuulla omistajilta positiivista palautetta handlauksestani!Sunnuntaina menin Emman, Vilman, Jennyn ja Lulun kanssa junalla Helsinkiin. Paikanpäällä huomattiin kuinka hienosti junnut oli järjestetty... Ne oli laitettu alkavaksi klo 12 kehässä 6 ja kehää 6 ei ollut olemassakaan... Elikkä siinä sitten odoteltiin, että joku kehä loppuisi jotta junnut pääsisivät kehään. Junnut tuomaroi sama tuomari kuin lauantainakin eli Kristina Kästämä. Tänään junnuja oli nuoremmissa 8 ja vanhemmissa 10.

Kisakaverina tällä kertaa labradorinnoutaja Strongline's Celeb "Niilo". Omasta mielestä meidän suoritus meni hyvin, tuomari huomautti siitä, että koiran pitäis juosta matoilla ettei liukastu. Noh taso oli niin kova joten ajattelin sitten, että ei me jatkoon päästä kun tuli sanomista tuomarilta. Yksilöarvostelujen jälkeen tuomari vielä juoksutti kaikki edes takaisin ja katsoi seisotuksen. Sitten hän alkoi poimia jatkoon menijöitä ja käveli meidän ohi. Olin jo melkein lähdössä pois kehästä, kun tuomari osoitti minut viimeiseksi jatkoonmenijäksi. Siinä vaiheessa kaverit alkoivat huutaa ja tuomarikin kehui mahtavaa huutosakkiani ;). Meidän sijoitettiin viidensiksi ja olen erittäin tyytyväinen! Ensimmäinen kilpailu labbiksella ja ensimmäinen sijoitus vieraalla koiralla! Kiitos vielä Iidalle koiran lainaamisesta! Vanhempien voiton vei hyvä ystäväni Vilma ja kolmanneksi tuli myöskin hyvä ystäväni Jenny! Onnea tytöt! Kuvan alta voi lukea sunnuntain arvostelun.

© snessimus.pic.fi

Kontakti: Erittäin hyvä
Yhteistyö: Erittäin hyvä
Rodunomainen esittäminen: Erittäin hyvä
Liikkeiden esittäminen: Erittäin hyvä
Hyvin näytetty purenta. Hyvin ja sopivalla vauhdilla liikutettu (muista matot!). Kauniisti ja vapaasti seisotettu.

© Iida Rinne

Kehän jälkeen Iida otti meistä kuvat ulkona ja sen jälkeen lähdettiin Emman kanssa vauhdilla. Olin nimittäin voittanut liput Idols-finaaliin ja sitä ennen Lulu piti käydä viemässä kotiin ja siitä lähdettiin heti Helsinkiin. Kun päästiin Linnanmäelle lähetys oli jo alkanut, mutta ystävällinen järjestysmies päästi meidät kuitenkin sisään. Oli mahtava fiilis ja oma suosikki pääsi jatkoon eli Ali. Harmi kuitenkin, että Ilpo tippui.

Ensi viikonloppuna Lappeenranta kv, jota jäämme jännityksellä odottamaan!

1 kommentti:

  1. Tottakai ystäville hurrataan kun menestystä tulee, vaikka ei itse sijoittuisikaan (saati olisi kilpailuikäinen) Hienosti te veditte! :)

    VastaaPoista