21. toukokuuta 2012

"Koulu siis häiritsee teijän koiraharrastusta"


One Direction - What Makes You Beautiful (meijän matkabiisi!)

Kyllä iskä, juuri näin. Nyt on ollut kuukauden näyttelyputki ja täytyy sanoa, että aina maanantaiaamuna sinne koulun piinapenkkiin raahautuminen ja silmien aukipitäminen on ollut yhtä tuskaa. Koiraihmisillä pitäisi olla virallinen vapaapäivä aina näyttelyviikonlopun jälkeen! Mutta toisaalta, jos maanantai olisi vapaapäivä niin hullut suomalaiset koiraihmiset (minä mukaanlukien) viettäisivät senkin todennäköisesti, missäpä muuallakaan, kuin koiranäyttelyssä :D! Noh, mutta nyt asiaan eli siihen missäspäin Suomea sitä aikaa on tässä kevään loppumetreillä vietetty!
Näyttelyputki starttasi Lahdesta 29.4 turisteilemalla. Päivä oli oikein mukava vaikka en kehässä pyörähtänytkään. Oli kiva nähdä taas kunnolla tuttuja, ehtii tulla näissä väleissä hirveä ikävä ♥. Toisaalta junnukehän seuraaminen vaihteeksi taas aiheutti hirveen kaipuun sinne takaisin. Taas puran tätä asiaa, mutta kun mulla on niiiin hirmu ikävä junnukehiin!

"It's an end of an era
And I'm seeing clearer
That nothing will ever be the same"


Noh, mutta jatketaan eteenpäin. Olin Lahdessa siis Terhin kyydillä ja matkaseurueemme silkkineito Molly sijoittui upeasti terrieriryhmän kakkoseksi! Onnea vielä! Oli kiva jäädä kattomaan ryhmiä, varsinkin kun tutut siellä pärjäsivät. Upea Tico (Minskuhoff's Grand Olivier) voitti ryhmänsä ja oli vielä BIS4. Ihan huikeeta ja mä en toki meinannut taas tirauttaa kyyneliä! SUPER ISOT ONNITTELUT!


Lahden jälkeen Emma ja Jenny pohti, että milläköhän ne pääsis Raumalle 5.5 handlaushommiin. Noh pitkän ja tiukan suostuttelun ja kädenväännön jälkeen (Jenny: Linda mitäs jos lähettäis sunnuntaina Raumalle? No eiköhän se onnistu) sovittiin, että lähdetään sinne ja että mä ajan! Vähän aluksi jännitti toi matka olin nimittäin ekaa kertaa autolla ilman vanhempia ja ajomatkassa meni  n. 3 tuntia!


Mukava päivä jokatapauksessa kera Vilman, Jennyn ja Emman. Zorro oli myös mukana, mutta sen käytöksestä ei voi niinkään olla ylpeä. Herra, kun piti melkein koko päivän haukkui, koska hänen mielestään hienoja poikia ei saa lukita häkkiin... Zorro sai myös tehotreeniä tyhjässä kehässä päivän mittaan.

Esitin rotukehässä kaksi kaniinimäyräkoiraa Caelestis Vanity-Case "Lotan" ja Zar vom Voßbusch "Zausin". Emma käväisi rotukehässä esittämässä mäykkyherra Göstan tuloksena pu2. Jenny ja Vilma olivat iltapäivällä mukana Timonan-kasvattajaryhmässä tuloksena hienosti BIS1! 
Lotta ERI1, ROP-veteraani ©Vilma

Emma&Gösta ♥ ©Vilma
Zausi EH ©Vilma

Seuraavana suunta oli kohti Tampereen kansainvälistä 12.5. Jälleen kerran ratissa olin minä ja hyvin silti selvittiin kaikki hengissä! Samalla porukalla oltiin taas liikenteessä, tällä kertaa mulla oli Zorro rotukehässä. Grandeja oli ilmoitettu huimat 18 ja tuomarina toimi australialainen Elizabeth Walmsley. Ensin kaikki junnu-urokset meni yhdessä ympäri ja sitten siirryttiin yksilöarvosteluun, jossa myös ongelmat alkoivat. Zorro on yleensä tosi avoin ja rakastaa ihmisiä. Kuitenkin tuomarin tullessa sen lähelle se alkoi pakittamaan. Koitin monta kertaa saada sen pysymään, mutta se ei millään antanut tuomarin koskea itseään. Sitten tuomari alkoi keskustelemaan kehäsihteerien kanssa siitä mitä tälläisessä tilanteessa voi tehdä. Hänelle ehdotettiin EVA:n antamista, mutta tuomari oli onneksi ystävällinen ja antoi vielä yhden mahdollisuuden, jolloin sain näytettyä Zorron purennan ja tuomari sai tutkittua Zorron loppuun. H sieltä sitten loppujen lopuksi tuli. Ei mikään hyvä päivä tulosten osalta. Harmitti koko loppupäivän toi Zorron kehä. Ei siis tuloksen takia vaan sen käytöksen. Onneksi me aletaan nyt käydä kerran viikossa näyttelytreeneissä, jos se vaikka Aptukseen mennessä ryhdistäytyisi? Jäätiin vielä katsomaan ryhmät ja sitten lähdettiin Emman kanssa ajelemaan kotiin, muiden lähtiessä omille teilleen.

Arvostelu: Head is good. Good propotions. Good feet. Good body propotions. Good coat. Movement close behind. Temperament was not happy today.
©Jari Kunnari
Helatorstaina 19.5 lähdettiin tyttöjen kanssa Helsingin pentunäyttelyyn. Siellä minä ja Jenny esitettiin kääpiömäyriksiä ja Vilma perroja. Ensimmäisenä vein kehään Elviksen (Humisevan Harjun Un Rayo de So) tuloksena PEK2. Jenny esitti Elviksen veljen Unden (Humisevan Harjun Un Dia De Suerte) tuloksella PEK1. Sitten vein kehään poikien siskon Humisevan Harjun Una Noche Mas tuloksena PEK2, KP. Jenny esitti vielä Unden ROP-pennuksi ja sovittiin, että vien sen sitten iltapäivällä ryhmään. Vilma käväisi välissä esittämässä perroja. Ryhmässä Unde sijoittui RYP2 :)! Kiitos kaikille taas mukavasta päivästä!

Nyt onkin parin viikon tauko. Sen jälkeen suunnataan Lulun kanssa Latviaan :)! JÄNNITTÄÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti