18. syyskuuta 2017

Harry Potter teatterin lavalla


Kun kyseessä on joku uusi Harry Potter juttu niin mun on oltava osana sitä, vaikka lippuja joutuisi jonottamaan 9 tuntia. Vuosi sitten julkaistiin Harry Potter ja kirottu lapsi näytelmä sekä kirja. Hankin kirjan heti käsiini ja pian olivat myös teatteriliput seuraavalle vuodelle hoidettu. Mulla on myös ollut vuosittainen tapa käydä Lontoossa ja tämän vuoden reissu tehtiin näkemään taikuutta teatterin lavalla.


Lähdettiin siskoni Emman kanssa Lontooseen jo maanantaina 28. elokuuta. Ensimmäiset päivät pyörittiin lähinnä shoppailemassa ja kuvailemassa ympäri kaupunkia. Primarkissa käytiin varmaan joka päivä ja aina sieltä lähti jotain uutta mukaan. Tää oli mulle jo kuudes kerta Lontoossa, joten sinänsä mitään hienoa uutta nähtävää ei ollut. Tosin löydettiin paljon meille uusia ja nättejä taloja ympäri kaupunkia!


Reissun main day oli keskiviikko, näytelmäpäivä. Kirottu lapsi on pitkä näytelmä, joten se on pilkottu kahteen noin kahden tunnin osaan ja välissä pääsee ulos teatterista esimerkiksi syömään. Ostin ja luin näytelmän käsikirjoituksen viime kesänä, joten tarina oli ennaltaan tuttu. Juoni ei mielestäni ole hääppöinen ja hahmot eivät aina ihan pysy hahmoilleen tyypillisinä, mutta siinä on paljon hyvää. Osasin toki odottaa, että kirja toimisi huomattavasti paremmin teatterin lavalla ja niinhän se tekikin. Oltiin pihejä, joten ostettiin halvimmat liput mitä sai ja vähän sai jännätä millainen näkyvyys korkeimmalta parvelta lavalle olisi. Yllätyimme kuitenkin, sillä ylhäältä näki oikein hyvin ja mukana olleilla kiikareilla pystyi katsomaan yksityiskohtia tarkemmin. Olisi toki hienoa joskus nähdä tämä vielä lähempää ja enemmän lavan tasosta.


"That's the thing, isn't it? About friendships. You don't know what he needs. You only know he needs it. Find him, Scorpius. You two - you belong together."
     
       #keepthesecrets on J.K Rowlingin toivomus, joten en aio paljastaa liikaa. Kuitenkin jos haluat olla täysin tietämätön näytelmästä/kirjasta, suosittelen skippaamaan lopun. Voin kertoa, että oli upein ja taianomaisin näytelmä, jonka olen koskaan kokenut. Pidättelin kyyneliä heti ensimmäisillä minuuteilla. Näytelmä oli kaiken kaikkiaan kaunis tarina ystävyydestä ja itsensä löytämisestä. Huomasin monta kertaa huokaavani ihastuksesta ja kurottavani penkin reunan yli nähdäkseni paremmin. Erityisen vaikutuksen tekivät ankeuttajat, ajankääntäjä ja sen toiminta sekä järvikohtaus. Myös jokainen lavasteiden vaihto ja tavaroiden siirto oli jo itsessään maagista. Yksi viitan heilautus ja ne olivat poissa. Musiikki oli ihanaa ja Scorpius Malfoy varasti sydämeni myös lavalla suloisella hermostuneisuudellaan ja vilkkaudellaan. Mukaan oli saatu myös hienoja koreografioita, ilman että olisi tullut hassua musikaalivaikutelmaa (miettikää hei kuolonsyöjien tanssiesitys! Oli ihan huikee!). Ja vaikka juoni ei ole omaan mieleeni, se jotenkin sivuuntui upeaa kokonaisuutta ja näyttelijöitä ihaillessa. Voisin tiivistää näytelmän sanoihin kaunis ja taianomainen. Suosittelen Kirottua Lasta kaikille Potterfaneille ja miksei muillekkin teatterista kiinnostuneille. Toivottavasti pääsen itse vielä kokemaan tuon toisen kerran!


Nyt voi sanoa hetkeksi Lontoolle hei hei, eikä välttämättä ole hirveän kiire takaisin. Suurin osa on nähty ja seuraavaksi haluaisin nähdä mielummin vaikka muuta Englantia. Katsotaan minne matka vie. Mulla on myös viimeaikoina ollut hirveesti kaikkea härdelliä ja menoa, joten ekaa kertaa pitkään aikaan ei ahdista ettei ole seuraavia lentolippuja varattuna. Oikeasti kiva olla välillä vaan kotona.Yksi hieno reissu taas takanapäin. Oli hauskaa siskon kanssa ja ihana viettää aikaa yhdessä nyt kun ei enää niin usein nähdä! Kiitos Emma reissuseurasta ja nauruista ♥ Tässä muistelua vielä videomuodossa:

6 kommenttia:

 1. En kestä, miten ihania kuvia! Ja toi näytelmä vaikuttaa tosi mielenkiintoselta, ah pääsisinpä taas itekkin Lontooseen<3 Ihana blogi sulla muutenkin, liityin lukijaksi :-)

  https://osakaksi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Oli kyllä ihan huikee näytelmä! Kiva että jäit joukkoon :D

   Poista
 2. Apua Lontoo on niin ihana ♥♥ Oon niin samaa mieltä sun kans, sieltä löytää joka paikasta kaikkia nättejä rakennuksia. Ja Potterit on ♥♥ myös!

  ♥:Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lontoo on! Ja siellä on kyllä niin kauniita rakennuksia ja ihan vaan oviakin :D Potterit on <3

   Poista
 3. Lontoo on niin ihana! ♥ Olen käynyt kaksi kertaa ja tekisi mieli taas:D Helppoa olisi lähteä kun serkku asuu siellä, joten vain lennot pitäisi maksaa + vähän sitä rahaa muuhunkin, joten ei olisi kallis reissu. Mutta kun haluaisin miehen viedä sinne niin sit pitäis se hotellikin...:D Upeita kuvia! Just haluaisin kuvailemaan tuollaiselle kadulle missä on upeita rakennuksia!

  VastaaPoista
 4. Se on kyllä, voin näin kuuden kerran jälkeen todeta :D Joku sinne aina vetää! Noniin nyt sit vaan reissua suunnitteille ja raahaat miehen mukaan! Kiitos, Notting Hillissä noita upeuksia riittää ❤

  VastaaPoista