16. elokuuta 2015

Päällä pilvien - Sveitsi 23.7 - 31.8





















Mä oon ehtinyt tässä parin vuoden sisään tottua siihen ajatukseen, että koko ajan on tulossa joku reissu, jota odottaa. Milanon jälkeen sai alkaa odottelemaan matkaa Sveitsiin. Poikaystävän äiti lähti perheineen lomareissulle ja me päästiin koirahoitajiksi. Koirahoitajana Sveitsissä, ei huono.

Kasper lensi paikalle jo aiemmin, minä torstaina 23. heinäkuuta. Oli outoa pakata mukaan kesävaatteita, koska Suomessa ei ollut kesästä tietoakaan. Varustauduin aamulla Suomen sääolosuhteisiin ja sainkin vaihtaa heti vähän kevyempään asustukseen Zürichissä. Suunnattiin suoraan lentokentältä Zürichin eläintarhaan. Olin kovin ylpeä itsestäni osatessani tilata saksaksi kaksi nuorisolippua. Mä en oo hirveän monessa eläintarhassa käynyt, mutta tähän mennessä tämä eläintarha oli kaikkein parhain. Eläimillä oli isot ja tilavat aitaukset ja eläinlajeja oli paljon. Myös koko eläintarhan ulkoasu oli hieno, ihan kun olisi jossain metsässä kävellyt. Ja näin muuten ensimmäistä kertaa elefantteja ja keisaripingviinejä!










Eläintarhakierroksen jälkeen suunnattiin Altstätteniin, jossa kolme koirakaverusta odotti meitä innolla. Loppupäivä oleskeltiin koirien kanssa ja tuijoteltiin Vampire Diareita.

Seuraavana päivänä hypättiin autoon ja lähdettiin vuorelle. Altstätteniä lähin iso vuori on Säntis, joka on huimat 2500 metriä korkea. Vähän ehkä pelotti, kun mentiin ylös vuorelle hissillä, mutta huipulta oli aivan upeat maisemat! Pilviä oli aika vähän, joten ylhäältä näkyi pitkälle. Syötiin hyvää jäätelöä ja nautittiin kauneudesta yläilmoissa.









Reissun aikana käytiin myös ihastelemassa Euroopan suurimpia vesiputoksia. Jätettiin auto aika kauas parkkiin ja saatiin kävellä vielä putouksillakin siltaa pitkin toiselle puolelle. Päästiin aika lähelle vettä ja jylinää riitti.









 Oltiin ennen reissua ihailtu netistä kaikkia upeita vuoristojärviä ja olihan sellainen pakko päästä tsekkaamaan. Lähin näistä järvistä oli Sämtisersee. Laitettiin naviin osoite ja lähdettiin ajamaan. Meillä oli aluksi vähän ongelmia löytää oikeata paikkaa. Tai no lähtöpaikkaa. Parkkeerattiin auto parkkiin ja ajateltiin 2km kävelymatkan olevan ihan ok. Sitä se ei ollut. Koko matka oli nimittäin ihan jäätävää ylämäkeä. Kiivettiin siis käytännössä vuorelle. Jouduttiin pysähtymään useita kertoja ja tuntui ettei loppua tule ikinä. Joskus kahden tunnin kävelyn jälkeen saavuttiin vihdoin kohteeseen. Käytiin pulahtamassa kylmässä vuorijärvessä ja käveltiin takaisin autolle. Ikinä en oo varmaan ollut noin poikki, kaikkia jalkojen lihaksia särki.






Viimeisenä päivänä eli torstaina oli aikainen herätys. Noustiin jo kuuden aikaan ja lähdettiin kohti Europaparkkia, joka sijaitsee Saksassa. Olin aluksi hermostunut sinne menosta, koska mua vähän peloteltiin hurjista laitteista. Selvisin kuitenkin hengissä, vaikka niissä hurjissa laittessakin tuli käytyä. Tämän reissun jälkeen osaa arvostaa Lintsin lyhyitä jonoja, Europaparkissa sain nimittäin jonottaa melkein tunnin kaikkiin laitteisiin. Yhden päivän aikana ei siis ihan hirveän montaa laitetta kerkeä testailemaan.










Kiitos Kasperille kivasta reissuseurasta ja Kirsille siitä, että sain taas tulla käymään Sveitsissä :)

1 kommentti:

  1. Vau, ihan uskomattomia nuo maisemat, Sveitsiin täytyy kyllä joskus päästä!

    VastaaPoista