25. syyskuuta 2013

En mä tarvii, ku mä oon jo valmiiks niin makee! - Ristiina, Tervakoski, Mäntyharju, Vantaa ja Porvoo


Satin Circus - If You Love Me (poikien uus sinkku!!!)

Voe voe mites tää kirjottaminen veny näin pitkäksi? Kuvat ja kaikki olin jo asettanut paikoilleen, mutta teksti on ollut teillä tietämättömillä monta viikkoa. En vaan oo saanu aikaseks purettua niitä kaikkia näyttelyreissuja aivojen sopukoista tähän koneelle. Pöydällä lojuu kasa näyttelyarvosteluja. Nyt otan kuitenkin itseäni niskasta kiinni ja plänttään huiman viiden näyttelyn kertomuksen saman otsikon alle. Koitan pitää tekstit tiiviinä ettei tästä tule mitään kilometrin pituista :D. Tästä lähtien kyllä kirjoitan näyttelypostaukset heti näyttelyn jälkeen, vaikka julkaisisinkin ne vasta myöhemmin!


24.8 Ristiinan ryhmänäyttely

Aamulla pakkasin autoon näyttelykamat ja koirat ja lähdin ajelemaan kohti Porvoota, missä hypättiin Mian auton kyytiin ja jatkettiin kohti Ristiinan ryhmänäyttelyä. Paikan päällä meitä odottivat jo Reetta, Anneli ja Miia. Kehän odottelu kului mukavasti hyvässä seurassa ja hauska päivä oli :)

Tuomarinamme toimi Esko Nummijärvi ja grandeja oli 7. Zorron kanssa ei tällä kertaa ollut esiintymisessä ongelmaa, sillä Nummijärvi arvostelee koirat pääasiassa liikkeestä, joten Zorron mielestä sitä niin hyi kamalan kuvottavaa näyttelypönötystä ei tällä kertaa ollut ohjelmassa. Zorro sai erinomaisen ja kilpailuluokassa sijoituttiin toisiksi Pablon viedessä voiton. Paras uros kilpailussa tulokseksi pu2 :)

Arvostelu: Rotutyyppi erinomainen. Kaunis pää. Hyvä ylälinja. Hieman korkealle kiinnittyvä häntä. Hyvä rinta ja raajat, kulmaukset. Liikkuu hyvin. Hyvä karvapeite. 
Parin muun nartun jälkeen oli Lulu rinsessan vuoro astella kehään. Hienosti jaksoi veteraani juosta, omistajan pienentäessä rinkiä kierros kierrokselta, kun alko kunto pettää (pistetään se kuumuuden syyksi ;)). Lululle erinomainen ja ROP-veteraani. Nartuissa neiti meni sitten ja vei ykkössijoituksen :). ROP-kisassa voitto meni komialle Pablolle.

Arvostelu: Rotutyyppi erinomainen. Mittasuhteet oikeat. Kaunis pää. Hyvä ylälinja. Hieman pysty lantio. Hyvä rinta ja raajat. Erinomaiset kulmaukset. Hieman pehmeä karvapeite. Liikkuu erittäin hyvin.

Hei mies! Sinä mies siellä! Sinä siellä niin! Tuus ottaa kuva! -Anneli


Ryhmäkilpailuissa oli ensin 4/6 ryhmän vuoro, jossa Pablo sijoittui hienosti toiseksi. Sitten oli Lulun vuoro astella BIS-veteraani kehään. Neiti esiintyi jälleen hienosti ja tuomarimme Esko Nummijärvi poimi Lulun jatkoon! Jatkoonpäässeistä aloitettiin suoraan sijoittamaan ja mitäs kävikään... LULU OLI BEST IN SHOW VETERAANI!! Mun hieno Unski ♥
© Anneli Hämäläinen

Anneli tuli nappaamaan nopeasti kuvan ja heitettiin palkinnot sivuun ja lähdettiin juoksemaan BIS-kasvari kehään valokuvajaan huutaessa meidän perään ettei oltais saatu lähteä :D. Noh pakkohan se oli, kun kasvattajaryhmät oli juoksemassa jo kehään samalla kun me juostiin muiden Minskujen luokse. Kerettiin kuitenkin juuri sopivasti ja lopulta Minskuhoff's oli BIS1-kasvattaja! Meni tää päivä aika putkeen Minskulaisilla taas ♥Kiitos koko poppoolle hurjan hauskasta päivästä :)

25.8 Tervakoski kv

Seuraavana päivänä otettiin Emman ja Vilman kanssa suunta kohti Tervakosken näyttelyä. Ajomatka sujui hujauksessa (luulin Tervakosken olevan kaukana, mutta sehän on tossa ihan vieressä!) ja pian oltiinkin jo roudaamassa näyttelykamoja kehän laidalle. Minskuilla oli hyvä leiripaikka puun alla kehien sivussa, jossa koirat pääsi varjoon lepäämään ennen kehää. Ja leiripaikka sattui vielä olemaan afgaani- ja junnukehän vieressä!

Grandeja oli kisoittelemassa 10 ja tuomarinamme toimi Aleksander Ivanov. Sää oli kuuma, joten Zorroa ei pahemmin namit kiinnostaneet, eikä myöskään esiintyminen. Alussa, kun mentiin kehään se vaan hörhösi joka suuntaan eikä sitä meinannut millään saada kuriin. Yksilöarvostelussa poika kuitenkin tsemppasi, eikä väistänyt tuomari ja suostui seisomaan ja juoksemaan ihan nätisti. Saatiin ERI, jonka jälkeen kilpailuluokassa täydellisen perseilyn jälkeen jäätiin neljänsiksi. Voi vitsi tota koiraa, eikö se koskaan opi? Yksilöarvostelussa ehdin jo helpottua, että hei täähän meni ihan kivasti ja sitten kilpailuluokassa pantiin koko homma ihan ranttaliksi. Noh, ehkä me vielä noustaan, ehkä... jonain päivänä.

Arvostelu: Correct size and type. Good bone. Long head. A bit wide in skull. Strong topline. Would like a bit longer ribcage. Enough angulation of quaters. Moved freely. Good coat and temperament.

© Jari Kunnari
Onneks mulla on aina toi ihana ja luotettava Lulu mukana, joka paikkaa pettymyksen tohon nuorempaan. Zorro tuppaa olemaan sellanen, että sillä on joko hyvä tai huono päivä ja esiintyminen menee sen mukaan, kun taas Luluun voi luottaa joka kerta, näyttely toisensa jälkeen. Ja niin kävi taas jälleen kerran. Lulu sai ERIn, SAn ja olin ROP-vet. Parhaassa nartussa neiti yllätti vieden voiton! ROP-kehässä hävittiin Ticolle, mutta oon älyttömän ylpeä narttujen voitosta :)!! Go Lulu ♥ Ja arvostelu oli jotain aivan upeaa!

Arvostelu: A high quality. Stylish bitch of very nice type and propotions. Still in excellent show condition. Very nice head and expression. Strong topline. Nice tailset. Very well developed body and angulation of quaters. Moved balanced with reach and drive. Correct coat texture. Lovely temperament. Very well presented.
© Jari Kunnari

Emma kisasi tänään junnuissa kaikkien meidän hulvattomalla ystävällämme, Maisa-mopsilla. Tytöt tekivät hienon suorituksen SM-osakilpailussa Tapio Eerolan valvovan silmän alla ja sijoittuivat viidesinksi 37:stä kilpailijasta! Onnittelut Emmalle :)


Minsku-jengi "savannilla"

31.8 Mäntyharju kr

Tästä näyttelystä en mielelläni kirjoittaisi, sillä se vieläkin kaihertaa mieltäni. Noh parempi ehkä purkaa se tähän ja unohtaa pois. Eihän aina kuitenkaan voi mennä hyvin.

Tuomarinamme toimi Harry Tast. Mentiin Zorron kanssa kehään, laitoin sen seisomaan tuomaripöydän eteen ja tuomari kävelee Zorron luo ja pistää mitan selkään... Noh siitähän Zorro ei tietenkään tykännyt vaan meni maaten eikä sen jälkeen antanut tuomarin kunnolla tutkia itseään. Siinä meni meidän mahikset ja Zorrolle rapsahti ensimmäinen EVA. Ei kiva.
Zorro on nyt pitkään ollut ihan ok ton mittauksen kanssa (sillä on ilmeisesti "traumoja" kun se ensimmäisessä pentunäyttelyssä säikähti mittaa), mutta nyt mentiin taas takapakkia. Toisaalta tämänkertainen tuomari tuli suoraan mitan kanssa, kun aikaisemmat ovat ensin tutkineet Zorron muuten ja sitten vasta mitanneet. Turha tässä kuitenkaan tuomaria on alkaa syyttelemään, vaikka se suunnattomasti ärsyttääkin. Tuomari ei saanut koiraa arvosteltua niin eihän sille voi sitten mitään. Itseäni vain masentaa, kun juuri olen ajatellut päässeeni ton koiran kanssa eteenpäin ja sitten mennään taas vauhdilla mäkeä alas. Mulla on ollut jo kaksi koiraa, joilla on ongelmia näyttelyissä, joten varmasti syy on omissa mitättömissä koulutustaidoissa... Zorron kanssa ollaan kyllä pennusta asti treenattu, mutta jokin on sitten mennyt vaan vikaan. No pitää vaan toivoa, että me vielä noustaan tai sitten pitää alkaa harkitsemaan, jos me jätettäisiin tää näyttelyharrastus paljon pienemmäksi ja keksittäisiin muuta tekemistä. Zorron kohdalla se pelkkä näyttelytauko ei nimittäin auta, se vaan pahentaa tilannetta... Saa nähdä miten meidän käy.

Arvostelu: 2,5v. Kookas, ryhdikäs ja jäntevä uros. Mittasuhteet oikeat päässä ja rungossa. Hyvä raajarakenne, tyypilliset korvat ja häntä. Niukka karvapeite. Takaliikkeet ahtaat. Joustavat kevyet sivuliikkeet. Ei suostu mittatavaksi eikä sen vuoksi palkita. 
© Jari Kunnari
Zorron kehäkäynnin jälkeen olisin halunnut vaan lähteä suoraan kotiin. Lulu oli kuitenkin käytettävä ensin kehässä. Tuomari pyysi juoksemaan ensin ympäri ja kierroksen lopuksi tokaisi mulle töykeästi "Koirasi ontuu. Katsotaan vielä kohta se uudestaan". Noniin jaahas päivän toinen EVA siis luvassa. Tutkimisen ja seisottamisen jälkeen juostiin edestakaisin, jonka jälkeen tuomari sanoi ettei Lulu onnukkaan vaan, että sillä on epäpuhtaat liikkeet, jonka takia SA jää saamatta. Saatiin kuitenkin ERI. Ja tuomarilta kommentti "niin ja pääsette sinne BIS-veteraani kehään". Joo siis mehän aivan varmasti jäädään vielä sun kehään iltapäivällä...

Arvostelu: 8v veteraani. Erinomainen tyyppi ja tasapainoinen rakenne. Hyvin kaunis pitkä pää ja ilme. Turkki ei nyt parhaassa kunnossa ja laadun tulisi olla karkeampi. Liikkeessä epäsäännöllisyyttä. Esiintyy kauniisti.
© Jari Kunnari

Päästiin onneksi pian oman kehän jälkeen lähtemään kotia kohti, sillä näyttelypaikalla istuminen olisi vain pahentanut mieltä. Ja kotimatkalla käytiin meidän perinteisellä Kuortin ABC:llä (käydään siellä aina mökkimatkalla) ja sain syödä taas maailman parhaita lihapiirakoita, jotka hieman kohottivat pahaa mieltä :D


Vantaa kr 7.-8.9

Vantaan Let's Go näyttelyssä vietettiin kaksi päivää, mutta launtaina istuin koko päivän vaan turistina, joten siitä en sen ihmeemmin kirjoittele. Sunnuntaina oli grandilaisten vuoro päästä taas kehäilemään.
Zorron kanssa kehään astelu ei huvittanut kyllä yhtään. Edellisviikonlopun "murhenäytelmä" painoi mielessä ja huvitti vaan lopettaa ton käyttäminen näyttelyissä.

Tuomarina toimi Elena Ruskovaara ja grandeja oli 12. Ja ei, ei se käytös ollut viime viikonloputa mihinkään parantunut. Edelleenkin se väisti tuomaria. Tällä kertaa tuomarimme oli kyllä äärettömän ystävällinen ja antoi Zorrolle aikaa ja kysyikin multa, että onko sille joskus käyny jotain. Kyllähän se jotenki saatiin siinä tutkittua ja se kuitenkin seisoi ja liikkui ihan hyvin. Saatiin ERI ja kilpailuluokasta sitten pudottiin. Jäi kyllä niin älyttömän positiivinen kuva tästä tuomarista! Äärettömän ystävällinen ja käsitteli koiria todella kauniisti!

Arvostelu: Riittävän itsevarma. Selvä sukupuolileima. Iso uros. Kuono voisi olla pidempi. Laadukas karva rungossa. Lihaksikas reisi. Ylös asettunut häntä ja vahva kaula. Jäntevä runko. Kapeat takaliikkeet. Kyynerpäissä löysyyttä. Riittävän vakaa ylälinja. Liikkuessa hyvä askelpituus.
© Jari Kunnari


Sitten oli Lulun koitoksen vuoro. Veteraaneissa oli taas tiukka kisa, kun Melli ja Lulu kisasivat vastakkain. Ja tällä kertaa Lulu vei voiton ollen vielä pn2! Vau, hieno Lulu! Taisi se kahden tunnin nyppimissessio tehdä temppunsa :) Kyllähän tosta koirasta huomaa, että se nuorentui huimasti! Itse oon vaan ollut laiska enkä oo viittinyt vetää ronskilla kädellä, mutta se "apua, tää koira on ihan kalju!" uurastus olikin sen arvoista:)

Arvostelu: Laadukas linjakas veteraani. Hyvä runko. Kohtuulliset kulmaukset. Hyvin narttumainen pää. Riittävä voima kuonossa. Loiva otsapenger. Varsin hyvä ylälinja liikkuessa. Hyvä askelpituus ja jousto. 


Iltapäivällä käytiin Lulun kanssa juoksemassa BIS-vetsku kehä ilman sen kummempaa menestystä. Siitä juoksin suoraan kasvarien kokoomaan ja pääsin ihanan farkkupappa Bondin hihnan toiseen päähän. Sawhorse's kasvattajaryhmä sijoittui hienosti kolmanneksi!

© PasadaPorvoo kr 14.-15.9

Lauantaina lähdettiin Emman ja Jennyn kanssa ajelemaan Porvooseen. Leiriydyttiin junnukehän laidalle, josta suuntasin heti corgi-kehälle handlailemaan Rokia (Cloudmoore Criollo-N-Crocant). Roki esiintyi oikein mallikkaasti, mitä nyt vähän vääntelehti seisomisen kanssa, mutta ei noin nuorelta koiralta voikkaan mitään supersuoristusta edes odottaa. Ja liikkeissä Roki kantaa itsensä niin ylpeänä ja itsevarmana!


Loppupäivä kuluikin rennosti junnukehää ja ryhmiä seuraillessa.Sunnuntaina lähdettiin Emman, iskän ja koirien kanssa Porvooseen. Iskä halus päästä taas pitkästä aikaa fiilistelemään ja seuraamaan kehätouhua. Oltiin elätelty jo toiveita, että saataisiin jätettyä auto mahdollisimman lähelle kehää, mutta ei jouduttiin jättämään se mahdollisimman kauas, kun tomerat liikenteenohjaajat seisoi jäähallin parkkiksen edessä muovinauhojensa kanssa tukkimassa tien (ja tästä tuli päivän aikana meidän porukassa vitsi :D). Noh saatiin kuitenkin raahattua tavarat Mian teltalle ja alettiin odotella kehän alkamista.

Tänään tuomarinamme toimi Marjo Nygård. Mua pelotti, oikeasti pelotti mennä kehään. Kyseinen tuomari oli nimittäin seurannut grandien kehän Mäntyharjulla ja ajattelin, että pienikin väistäminen Zorron kohdalla pudottaisi arvosanan taas EVAan. Näin ei kuitenkaan onneksi käynyt, eikä Zorro tällä kertaa edes väistänyt tuomaria kuin hieman. Liikkeet menivät sen sijaan ihan pilalle, kun iskä tuli Lulun kanssa kehän laidalle (aina kun iskä on mukana näyttelyssä ja joku ei suju, syytä iskää...hehe) ja Zorro alkoi jatkuvasti vilkuilla sinne. Saatiin kuitenkin ERI ja luokkassa toisiksi SA:n kera! Paras uros-kehässä jäätiin neljänsiksi, mutta mulle jo se ettei tuomari enää ollutkaan niin pelottava, oli voitto!

Arvostelu: Vilkas, linjakas uros. Jalo, riittävän pitkä pää. Hieman tiukka leikkaava purenta. Hyvät korvat. Hyvä kaula. Riittävä eturinta. Hieman irtonaiset kyynärpäät. Hyvä ylälinja & häntä. Erittäin hyvät takakulmaukset. Liikkuu melko kapeasti takaa, sivusta erittäin hyvin. Hyvä karva.


Lulun kanssa mentiin sitten hyvillä mielin kehään. Ja hienostihan se meni, Lulu ERI1, SA, ROP-vet. Parhaassa nartussa Lulu vei voiton ja ROP-kilpailussa oli VSP :)

Arvostelu: Erittäin kauniissa kunnossa esitetty veteraani narttu. Erittäin kaunis pää. Hyvä ilme, purenta ja korvat. Hyvä kaula, runko ja takakulmaukset. Eturintaa voisi olla hivenen enemmän. Hyvä luusto. Liikkuu hieman kapeasti takaa, erittäin hyvällä askeleella sivusta.

Tällä kertaa ei oo kuvia turjakkeista kehässä, mutta videota löytyy! (0:49 mun pöhelö ♥)Grandikehän jälkeen pääsin viemään kehään mun lempparikoiran junnuvuosilta, faaraokoira Bondin (Sawhorse's Dancerevolution) ♥ Bondi esiintyi hienosti tuloksena ERI1, SA, PU3 ja ROP-vet. Pääsin myös iltapäivällä viemään Bondin BIS-veteraani kehään ja Emma vei Lulun. Suuresta veteraanijoukosta Rainer Vuorinen poimi jatkoon sekä Bondin että Lulun! Kaikki jatkoonpäässeet juoksutettiin edestakaisin ja ympäri. Emma vei Lulua hienosti, mutta oli se hieman hassua katsoa Lulu kehässä samaan aikaan jonkun muun kanssa :D. Sitten aloitettiin sijoittaminen ja Bondi sijoittui upeasti toiseksi! Hypittiin Bondin kanssa iloisesti palkintopallille :). Oli kyllä ihana tulla kehästä mun lempparikoiran kanssa, kun omistaja juoksee onnellisena halaamaan! Nää on näitä handlaamisen huippuhetkiä ♥ Onnea Johanna ja kiitos että sain esittää Bondin ♥

 
Vau mikä päivä kertakaikkiaan. Illalla tuli kyllä mentyä nukkumaan hymy korvissa :). Nyt onkin luvassa vähän taukoa näyttelyistä, mutta ehkä se on tän viiden viikon putken jälkeen ihan hyvä? Nähdään taas :)

1 kommentti:

  1. Meidän blogissa on teille haaste (:
    http://paraskoira.blogspot.fi/

    VastaaPoista