7. toukokuuta 2013

I'm going home, back to the place where I belong - Näyttelyrallin startti ♥LAHTI KV 27.-28.4

Ette uskokkaan kuinka ihanaa oli päästä taas näyttelyyn sen kamalan kolmen kuukauden tauon jälkeen! Viimeisen kolmen kuukauden aikana olen tutkinut kaikkien tämän vuoden näyttelyiden kotisivut ja tuomarit todella moneen kertaan ja päivitellyt epätoivoisesti niitä aikataulujen toivossa. Mutta nyt vihdoin koitti se odotettu viikonloppu, joka avaisi näyttelyrallin loppuvuoden osalta!

Lauantaina grandit tuomaroi Harri Lehkonen. Zorro esiintyi ihan hienosti, tosin parantamisen varaa on vielä paljon. Ilman namia seisomista pitää vielä harjotella... Tuloksena ERI2 ja suurin syy siihen oli Zorron koko. Mutta täytyy sanoa, että oon tyytyväinen jo tohon ERIin :)

Arvostelu: Erittäin kookas uros. Oikeanmuotoinen pää, hyvät korvat. Riittävästi kulmautuneet raajat. Oikeat mittasuhteet rungossa, mutta rintakehän tulee vahvistua. Hyvänasentoinen häntä. Oikeanlaatuinen turkki. Liikkuu hyvällä askeleella, mutta hieman ahtaasti takaa.

©Jari Kunnari


Pääsin pyörähtämään paras uros-kehään Zorron veljen Jimmyn kanssa, tuloksena pu2 :). Sitten alkoi Lulun valmistelu veteraani-luokkaa varten. Lulu oli täyttänyt juuri edellisenä tiistaina sen 8-vuotta, joten tämä näyttely avasi Lulun uran vetskukisoissa. Ja hienostihan se meni. Hienolla esiintymisellä tuloksena ERI1, SA, PN3 ja ROP-veteraani :).

Arvostelu: Hyvinsäilynyt 8-vuotias veteraani. Oikeat mittasuhteet päässä ja rungossa. Hyvät korvat. Tasapainoiset kulmaukset. Hyväasentoinen häntä. Melko hyvälaatuinen turkki, joka ei ole parhaassa vaiheessa. Esiintyy rauhallisesti. Hyvälaatuinen turkki.

©Jari KunnariPäivä kului junnukisaa seuratessa ja kuvaillessa. Emma kisasi Göstalla ja jälleen kerran upea suoritus. Tänään parivaljakko pääsi 14 parhaan joukkoon 51:stä kilpailijasta! Emman ja Göstan suorituksissa ei nykyään oikeastaan ole enää mitään parannettavaa, täydellisiä suorituksia toistensa perään. Täytyy kyllä myöntää, että oon pikkusiskosta hirmu ylpeä ♥


Iltapäivällä oli sitten BIS-veteraani kehän aika. Lulu esiintyi aivan upeasti isossa kehässä! Se saa aina jonkun ihmeen tsemppikohtauksen kun päästään juoksemaan isoon kehään musiikin säestyksellä. On se kyllä todella hieno kokemus päästä juoksemaan isoon kehään oman koiran kanssa ♥ Sijoitusta ei tullut, mutta oli kyllä mieleenpainuva kehäkäynti :)
©Jaana Honkanen
©Jaana Honkanen


Sunnuntaina suunnattiin takaisin kohti Lahden Messukeskusta. Vein aamupäivällä kehään energisen shipperke pojan (Black Wizard's Fact of Life) ja hienosti tulokseksi tuli ERI1,PU1, SERT, ROP-JUN ja VSP! Sen jälkeen menin taas seurailemaan junnukehää. Kyllä se vielä yli vuodenkin jälkeen kirpaisee istua kehän laidalla tietäen ettei sinne kehään ole enää asiaa :(
Emma kisasi tänään unkarinvinttikoira Kávén kanssa ja pari pääsi hienosti 18 parhaan joukkoon 59:stä kilpailijasta :)


HOLLOLA RN 1.5


Vietettiin vappuaatto meillä Vilman, Jennyn ja Emman kanssa. Hauskaa kyllä oli :)! Kiitos tytöt ♥
Seuraavana aamuna lähdettiin Emman kanssa viettämään vappupäivää koirien parissa Hollolan ryhmänäyttelyyn. Tämä oli myös vuoden ensimmäinen ulkonäyttely ja oli kyllä hieman viileää kovasta tuulesta johtuen!

Grandit tuomaroi Eeva Resko. Vähän kauhistutti viedä Zorroa suomalaiselle naistuomarille (mulle on jäänyt päähän semmonen kuva, että ne on aika tiukkoja...). Zorro esiintyi tosi hienosti ja seisoi pitkään ilman namia :) jee! Erinomainen saatiin hyvän arvostelun kera! Luokassa jäätiin kakkoseksi Bruno veljelle ja tämä jäi taas koosta kiinni. Noh ehkä me saadaan se viimenen serti vielä jostain :).

Arvostelu: Kookas, hyväntyyppinen uros. Hyvä pää ja ilme. Kaunis kaula. Hyvä runko ja etu- ja takaosa. Hyvä häntä. Kyynärpäät voisivat olla tiiviimmin rungossa. Liikkuu suhteellisen hyvin, hieman ahtaasti takaa. Hyvä turkki.


Pian oli taas Lulun vuoro ravata veteraaniluokkaan. Tällä kertaa ei kisattu siinä yksin vaan vastassa oli Fanni. Lulu esiintyi tietysti tosi hienosti ja voitti luokan ollen ROP-veteraani. Seisottiin siinä palkintosijoilla ja kehäsihteeri sanoo mulle, että tää oli sitten samalla paras narttu ja mä oon ihan pihalla siitä, mitä tapahtuu. Löydän kuitenkin itseni pian Lulun kanssa ROP-kehästä. Tulokseksi VSP ja tuomari vielä sanoo loppuun "Oisin halunnu laittaa tän ROPiksi, mutta en kehtaa lähettää noin isoa ryhmään."

Arvostelu: Kookas, hyväntyyppinen narttu. Kaunis pää ja ilme. Hyvä ylälinja. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Kyynärpäät voisivat olla tiiviimmin rungon myötä. Liikkuu erittäin hyvin. Erittäin hyvässä kunnossa.

Puoli neljän aikaan päästiin seuraamaan ryhmiä. Zorron veli Jimmy oli hienosti ryhmän kolmonen. Sitten oli veteraanien vuoro. Alunperin BIS-veteraanin piti valita tuomarimme Eeva Resko, mutta tuomariksi vaihtui Paula Heikkinen-Lehkonen. Itse ehdin jo aiemmin päivällä elätellä hieman toiveita isoa kehää varten, koska rotutuomarimme tykkäsi Lulusta paljon. Nyt kuitenkin menin kehään täysin ilman odotuksia. Pikaisen tutkiskelun jälkeen Paula alkoi poimimaan jatkoonmenijöitä ja Lulu oli yksi niistä! Lopulta Lulu oli BIS3-veteraani! Vau! Oon kyllä niin ylpeä Puupesta ♥ Sen jälkeen Minskut oli vielä BIS3 kasvattaja! Kolmonen oli selvästi grandien sija tänään :) Kiitos kaikille upeasta päivästä!
TAMPERE KV 4.5

Lähdettiin Emman kanssa aamulla ajamaan kohti Tamperetta. Oli outoa, kun ei ollut kyydissä Jennyä ja Vilmaa :(. Oltiin sitten Tampereella ysin jälkeen. Pääsin pyörähtämään aamulla kehään parin petitin kanssa. Petitit tuomaroi irlantilainen Rodney McDowell. Ensin kävin kehässä Humisevan Harjun Tour De France "Turren" kanssa, joka oli ensikertalainen kehässä. Siihen nähden poika esiintyi hienosti ja tuomari oli todella ystävällinen ja ei liikaa ahdistellut koiraa ettei jää huonoja kokemuksia. Turrelle tulokseksi EH. Petittien lopuksi vein kehään veteraani Bessyn. Nostin Bessyn pöydälle ja tuomari tuli kysymään koiran ikää.
- How old is she? 
- Almost eleven.
- You're kidding. That's not her age, that's your age!
Alko kyllä hieman naurattaa :D Bessylle tulokseksi myös EH.
Myöhemmin samassa kehässä muiden koirien kanssa tuomari  totes mulle joka kerta että "I'm not asking your age I want to know your dog's age". Heheheh :D. Mielelläni menen tämän herran kehään uudestaankin, sen verran mukava ja hyvä kuva jäi :).Petit-kehän jälkeen kävin nopeasti sileäkarvaisten collieiden pn ja kasvattajaluokassa. Grandien kehä oli yli tunnin myöhässä ja mun jännitysprosentti kasvoi vaan entisestään, kun joutu oottelemaan niin pitkään. Vihdoin kuitenkin oli Zorron vuoro päästä kehään. Tuomarina meillä oli sama mukava irlantilaisherra kuin petiteillä. Jostain syystä Zorro pelkäsi meidän tuomaria ihan älyttömästi, vaikka se ei ole pitkään aikaan pelännyt enää tuomaria (varsinkaan noin paljon). Tuomari oli kuitenkin todella ystävällinen tämän suhteen ja antoi meidän tehdä liikkeet ennen kuin alkoi tutkimaan Zorroa. Zorro silti väisti tuomaria edelleen liikkeiden jälkeenkin... EH sieltä sitten tuli. Itseä harmittaa, koska tuomari oli todella mukava ja antoi vielä mahdollisuuden yrittää uudestaan, mutta jostain syystä herra ei miellyttänyt Zorroa ollenkaan. No onneksi kohta alkaa ulkonäyttelyt, kun Zorro näyttää olevan niissä paljon reippaampi...

Arvostelu: Very nice dog but unfortunately not happy when I was trying to go to him. Nicely balanced head. Good mouth. Nice ears. He moved really well.

©Sirpa Koivulaakso

Zorron jälkeen kävin kehässä Jimmyn kanssa tuloksena EH3. Pian sen jälkeen oli Lulun vuoro mennä kehään. Oon kyllä niin ihmeissäni, että Lulu pelkäsi myös meidän tuomaria! Siis meidän kehäkonkari, joka ei ole moneen vuoteen enää väistänyt tuomaria! Mikä siinä nyt muka oli niin pelottavaa, omasta mielestäni oikein ystävällinen herra! Olin jo aivan varma, että myös Lululle tulisi EH, mutta saatiin kuitenkin ERI ja vielä SA! Lulu oli myös ROP-veteraani ja pn3.

Arvostelu: A bit shy but I could go over her. Nice balanced outline. Good skull. Nice muzzle, good pigment. Moved well.

©Jari KunnariMinskuhoff's Grand Sibelius "Jimmy" ©Jari Kunnari
 
Päivä kului mukavasti ystävien seurassa ryhmiä odotellessa. Tampereen iso kehä oli vielä paljon hienompi kuin Lahdessa ja oli kyllä niin upeaa juosta siellä Lulun kanssa. Ei tullut sijoitusta, mutta aina pitää käydä näyttäytymässä :) ♥


Olin nyt siis kahden päivän välein näyttelyssä :D ja oli kyllä mukavaa! Kiitos kaikille näistä näyttelyistä :). Ensi viikonloppuna suunnataan lauantaina Pöytyälle ja sunnuntaina Helsingin Royal Canin Show. Nähdään taas!

Tähän loppuun vielä piristykseksi kuva "ylioppineesta" Zorrosta :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti