29. marraskuuta 2011

Viikonloppu Jyväskylässä 19.-20.11

Jyväskylän mahtiviikonloppu alkoi perjantai-iltana yökyläilyllä Jennysen luona. Tää olikin varmaan mun viimenen pitkä näyttelymatka, ainakin vähään aikaan. Kyllä mä ens vuonna Zorron kanssa näytsejä kierrän, mutta ei me varmaan minnekkään hirmu kaus lähetä. Ja pitää kattoa sekin, että onnistuuko tää tohelo ja ratissa täysin onneton lapsonen läpäisemään inssin.


LAUANTAI
Herätys soi mukavasti aamusta kello 5.00. Siitä sitten unenpöpperössä aamuhommat hoitoon ja matkalaukkujen kanssa kohti juna-asemaa. Junamatka oli pitkä ja Jennyllä vielä sattu olemaan tosi huono olo, joten vietettiin suuri osa ajasta junan eteisessä. Ja kyllä se paha olo iski muhunkin, kun juna vaihtoi suuntaa ja me oltiin selät menosuuntaan. Oli kuitenkin mukavaa jutustelua koko matka, sillä seura oli loistava ("Jos on vaikka pukeutunu muumipeikoks ni ei siin lue Linda Holopainen vaan muumipeikko"). Sitten vihdoin joskus kymmenen jälkeen saavuttiin Jyväskylään. Siitä suunta kohti Paviljonkia. Paikan päällä levittäydyttiin kamojemme kanssa junnukehän laidalle. Itse lähdin tässä vaiheessa kattelemaan grandikehää. Vähän myöhemmin pääsin kehään "Mano" briardin kanssa. Esiintyminen ei mennyt ihan putkeen, Mano katteli mammansa perään ja varmasti oli hieman epävarma siitä uudesta ihmisestä hihnan toisessa päässä. EH sieltä sitten tuli. Arvostelussa ei kuitenkaan moitittu esittämistä tai esiintymistä mitenkään vaan tuomari ei sattunut tykkäämään koiran rakenteesta. 


Päivä kului mukavasti eri kehiä katselessa ja ystävien kanssa jutskatessa. Iltapäivällä kävin niin, että Jennylle tuli huono olo ja pääsin Jennyn tuuraajaksi Curiosity-kasvattajaryhmään esittämään Niki herraa ISOON KEHÄÄN! Eka kerta isossa kehässä ja olihan se mahtava kävellä sinne isoon kehään. Päästinpä sitten vielä n. 7 parhaan joukkoon huikean suuresta kasvattajaryhmä määrästä! Tykkäsin tästä päivästä, ihanan rentoa kun ei tarvinu junnujen takia jännittää! Vaikka kyllä mä Manon kanssa vähän stressasin, kun se ei oikeen esiintyny ja isoon kehään meneminen tietysti jännitti, mutta ei ollu niin paha jännitys kun junnuissa aina. Best in shown jälkeen kirjauduttiin hotelliin ja purettiin kamat. Sitten suunnattiin 10 hengen junnuporukalla syömään Gringos Locosiin. Oli oiken mukava ilta, kiitos tytsyt!

SUNNUNTAI
"nyt meditoidaan! ommmmmmm"
Sunnuntai-aamuna henkilöt Vilma ja Linda olisivat mielummin jääneet lämpimien peittojen alle nukkumaan kuin lähteneet näyttelyyn. Noh, päästin me sitten lopulta ylös sieltä sängyn pohjalta. Ensin aamiaiselle ja sitten taas kohti näyttelypaikkaa. Esitin sunnuntainakin rotukehässä briardi Manon. Tänään esiintyminen meni huomattavasti paremmin ja saatiin ERI. SA jäi kuitenkin saamatta. 

Sitten alkoi jälleen junnujen jännittäminen. Kisaajia oli 45 ja tuomarina toimi Vesa Lehtonen. Mulla ei ollut minkäänlaisia odotuksia, koska en pahemmin ole kyseisellä tuomarilla pärjännyt. Hihnan päässä mulla oli tällä kertaa faaraokoira Luca (Sawhorse's Shooting Sparks). Meidän yksilösuoritus meni hyvin, mutten silti odottanut mitään. Päästiin kuitenkin n. 14 parhaan joukkoon! Meillä meni koko ajan Lucan kanssa perus hyvin, tosin välillä Lucan keskittyminen siirtyi muihin koiriin. Tuomari karsi joukkoa lisää ja me olimme mukana vielä 8 parhaan joukossa! Tuomari juoksutti kaikki vielä yksittelen ympäri ja lopussa seisotus, mutta itse en saanut Lucaa enää seisomaan, joten meidän kisamme päättyi siihen. Älyttömän tyytyväinen olen kuitenkin, 45:stä 8 parhaan joukkoon! Tuomarilta vielä seuraavanlainen palaute: Lopussa sun koira ei ollut enää kiinnostunut susta, mutta sait kuitenkin hyvin sen huomion itseesi välillä. Hienosti esitetty ja faaraokoira sopii sulle. 
Sawhorse's Shooting Sparks "Luca"
Kiitos kaikille tästä mahtiviikonlopusta, jääkäämme odottamaan Messaria innolla/kauhulla!

1 kommentti: