26. heinäkuuta 2011

Heinäkuiset Helsinki&Pori kv

EUKANBA SUMMER SHOW 23.7
Aikaisen herätyksen, vaikean vaatekriisin ja pikaisen tavaroiden pakkauksen jälkeen pääsimme vihdoin lauantaiaamuna lähtemään Tuomarinkartanoon. Kotiin jäi kaksi myrtsiä karvakuonoa, joita ei tällä kertaa mukaan näyttelyyn huolittu. Ensin koukattiin hakemaan Vilma ja siitä suunnistettiin Tuomarinkylän vinttariradalle. Saavuttiin paikalle hyvissä ajoin ja pystytettiin teltta junnukehän laidalle. Tämän jälkeen alkoi Emman junnukoiran metsästys. Tilanteen pelasti Janniina, joka lainasi espanjanvesikoira Ebban Emmalle kisakoiraksi. Kun Emman kisakoira oli löytynyt, lähdin testaamaan junnuikäistä Kafi-petittiä, jonka esitin rotukehässä. Kafi oli aluksi hieman peloissaan näyttelypaikan hälinästä, enkä saanut sitä nostamaan häntää treenatessa. Kafiin tutustumisen jälkeen lähdin hakemaan junnukoiraani, Basco flättiä. Basco oli oikein hurmaava ja innokas nuorimies. Treenailu meni mukavasti ja Basco oli hyvin yhteistyönhaluinen(mikä taisi johtua niistä nameista, jota sille jatkuvasti syötin...). Hieman ennen junnukehää vein Kafin rotukehään. Kehässä Kafi esiintyi todella hienosti, kokoajan häntä terhakasti ilmassa heiluen. Nämä ovat juuri niitä handlauksen huippuhetkiä, se kun saa koiran esiintymään hyvin ja sen kanssa on hauskaa kehässä. Arvostelu oli hyvä ja tuomari sanoi koiran olevan vuoden päästä loistava, nyt se oli vielä liian kehittymätön. Kouraan ojennettiin EH.

Petit kehän jälkeen alkoivat nuoremmat junnut. Emmalla meni tosi hyvin Eban kanssa, mutta sijoitusta ei kuitenkaan tullut. Sitten oli meidän vuoro Bascon kanssa mennä kehään. Meidän suoritus oli ihan ok, oman sähläyksen vuoksi ei kovinkaan täydellinen. Lisäksi tuomari ei antanut pahemmin aikaa liikkeenjälkeiseen seisottamiseen. Oli kuitenkin kiva taas kisailla uudella rodulla vaikkei sijoitusta napattu! Ja oli oikein mukava päivä hyvien ystävien seurassa :)!
  

PORI KV 31.7
Aikaisin aamusta suunnattiin kohti Poria kyydissä ihanat ystäväni Vilma ja Jenny. Automatka oli oikein hauska, mutta porukasta kyllä huomasi että herätys oli ollut aikainen(hajottiin kuollaksemme Auton hajottamolle). Kun pitkä automatka oli ohi ja päästiin näyttelypaikalle, alettiin pystyttämään leiriä junnukehän laidalle. JH-osarin tuomaroi Ross Delmar Irlannista. Täytyy sanoa, että nuorempia katellessa alkoi hieman kauhistuttamaan ja jännittämään. Tuomari otti osalta koiran kädestä ja näytti ITSE miten koira tulisi esittää! Noh sitten kun itse sinne kehään menin niin ei tuomari Lulua kädestä vienyt eikä itseasiassa pahemmin neuvojakaan antanut. Kysyi vaan sata kertaa, että osaanko VARMASTI tehdä väärinpäin kolmion. Lulu oli ihan älyttömän laiska ja sitä sai oikein vetää perässä. Tuomari ei myöskään antanut aikaa laittaa koiraa seisomaan liikkeen jälkeen vaan alkoi heti pyöriä ja lähetti jonon perään. En yllättynyt ettei jatkopaikkaa tullut. Jatkoon pääsivät kuitenkin Jenny, Vilma ja Tuisku. Siinä jänskättiin sitten kavereiden puolesta ja Tuisku sijoittui viidenneksi, Vilma neljänneksi ja Jenny vei vanhempien voiton ja oli lopulta päivän paras 2. SUURET ONNITTELUT TYTÖILLE! Ja suuri kiitos kaikille oikein mukavasta seurasta :)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti