16. kesäkuuta 2011

Erikoisnäyttely ja penturehvit

12.6. Bassettien erikoisnäyttely
Lauantai aamuna lähdimme espoolaisen Kisun ja tämän petitin kanssa kohti Tamperetta. Luvassa oli hyvin bassetmainen päivä. Sää oli hyvä, mutta aivan liian kuuma. Oltiin paikan päällä hyvissä ajoin. Pääsin esittämään kehään Eka petitin. Poika oli hieman villi eikä olisi jaksanut seistä paikallaan, mutta suht hyvin se silti meni. Ekan tuloksena oli ERI1, paras pää ehdokkuus ja ROP-juniori. Grandit ja petitit meinasivat mennä päällekkäin, mutta ehdin kuitenkin vielä viedä Ekan paras uros kehään. PU-kehässä meillä oli vastassa monta valiourosta ja Eka kiilasi hienosti toiseksi saaden ensimmäisen sertinsä!

Ekan kehän jälkeen oli Lulun vuoro päästä kehään. Grandeja oli ilmoitettu 38 ja tuomarina toimi Rudy Smits Hollannista. Oli todella kuuma ja Lulu vaan läähätti ja juoksi tosi laiskasti. Saatiin ERI, mutta kilpailuluokasta pudottiin. Arvostelu oli kuitenkin tosi hyvä: Nice 6 years old red&white bitch. Good eyecolor. Tight scissorbite. Nose could have bit more pigmentation. Good front, ribcage, topline and hindquaters. Correct movements. Tailset bit low. Good harsh coat on the back, but bit silky under. Esitin vielä paras jälkeläisryhmä-kilpailussa Jaffan (M. grand Joyau) ja Millin (M. grand Emilia) ryhmä vei voiton. Samaan aikaan Kati oli Ekan kanssa paras pää kilpailussa ja Ekalla oli petittien paras pää!
©Jaana Honkanen


Pitkän odottelun ja tuttujen kanssa höpöttelyn jälkeen alkoi junior handler kisa. Vanhempia oli 4 ja kisasin Lululla. Tuomari teetti ihan peruskuvioita ja me sijoituimme toisiksi!

Junnujen jälkeen alettiin odotella ryhmäkehien alkamista. Esitin Ekan vielä BIS-juniori kilpailussa ja Eka sijoittui hienosti toiseksi! KIITOS kaikille mukavasta ja bassettäyteisestä päivästä :)!

18.6. Pentutreffit
Lauantaiaamuna suunnattiin Zorron kanssa Vantaalle moikkaamaan Sade-siskoa ja Jaffa-äitiä.
Zorro oli ihan ihmeissään ja ujona, kun vastassa oli suuri lauma elukoita. Mirjan ja Tuomon luona asuu siis neljä grandia(Sade, Jaffa, Haiku ja Pecco) sekä kiinanharjakoira Miisa ja lisäksi lintuja ja kaneja. Aikomoinen meininki siellä siis! Zorron päästyä yli ujoudesta alkoi kunnon ralli Sade siskon kanssa. Penskoilla oli tosi hauskaa pihaa ympäri juostessa. Sisällä Zorro pääsi ihmettelemään myös lintuja ja kaneja. Kun siirryttiin katselemaan kaneja, Zorro meni sekaisin ja kyllähän sieltä ajohaukkukin pääsi. Poitsulla on siis huomattavasti suurempi metsästysvietti kuin Lululla, joka on kanien (HUOM! kanien ei jänisten) ystävä. Zorrosta oli tosi kiva päästä räyhäämään siskon kanssa, joka rökitti Zorroa ihan 6-0. Kotiintulo automatkan poitsu nukkui sikeästi.
Tässä vielä Zorron 12 vko posetus (:

1 kommentti: