9. maaliskuuta 2018

Suomen parhaat hampurilaiset - Pikavisiitti Ouluun


Tapasin elämäni miehen puolitoista vuotta sitten. Suhteemme alkutaival kului kahdella paikkakunnalla ja koko ajan rinnassa värisi syvä kaipuu. Eerik opiskeli Oulussa, itse asuin Espoossa. Myönnän, että useaan otteeseen harkitsin ihan vakavasti muuttoa Ouluun. Kaukosuhde tuli viime toukokuussa päätökseen, kun Eerik muutti takaisin pääkaupunkiseudulle ja parin kuukauden päästä muutettiin saman katon alle. Tykästyin kuitenkin Ouluun kovin ja nyt puolen vuoden yhdessä asumisen jälkeen haluttiin lähteä jonnekkin muualle (matka ulkomaille jää vähän myöhemmäksi) viikonlopun viettoon ja mä tarvitsin edes jotain pientä helpotusta matkakuumeeseen. Päätettiin siis lähteä Ouluun muistelemaan suhteen alkutaivalta. Tai noh, jos ihan rehellisiä ollaan haluttiin vaan päästä syömään taas Suomen parhaita hampurilaisia!


Lähdettiin kohti Oulua lauantaiaamuna Helsingin rautatieasemalta. Haluttiin matkustaa junalla sillä se on mukavampaa kuin lentokoneessa istuminen eikä loppujen lopuksi vie paria tuntia enempää kuin lentäminen. Matka sujui rattoisasti ja oltiin Oulussa kahden jälkeen. Talsittiin rautatieasemalta hotellillemme, jossa maattiinkin tovi matkustusväsymystä karistellen. Hotelliksi olimme varanneet Lapland Hotelsin, josta olen kuullut paljon hyvää emmekä joutuneet pettymään! Hotelli oli todella kaunis ja erittäin viihtyisä. Huoneiden sisustus miellytti omaa silmää ja saatiin ideoita tulevaisuuden oman asunnon sisustukseen.


Hetken hotellilla pötkötettyämme vatsat alkoivat kurnia ja nälkä vaivasi. Sitten koittikin viikonlopun paras ja odotetuin hetki, Suomen parhaat hampurilaisateriat! Ja nehän löytyvät siis Oulusta, Kauppuri5! Jos jotain oli jäänyt Oulusta mieleen niin tämä herkullinen hampurilainen ja rapeat ranskalaiset. Mietin jo hetken, että olinkohan maalaillut päähäni liian kauniin muiston, mutta kyllä se edelleen maistui vaan niin älyttömän hyvälle! Suosittelen ehdottomasti kaikille Ouluun eksyville tätä paikkaa. Henkilökunta on supermukava, ruuat saa nopeasti ja niiiiiiiiin hyvää! Voisko joku tuoda tän ravintolan pääkaupunkiseudulle?


Vatsat täynnä ja tyytyväisinä käveltiin Oulun rantaa ja muisteltiin aiempia hetkiä siellä yhdessä. Jännityksellä käytiin katsomassa löytyisikö vuosi sitten sillalle laittamamme lukko vielä paikaltaan. Pieni pettymys ehti jo vallata mielen, kun lukko ei ollutkaan siinä mihin muistimme sen jättäneemme. Katsoimmekin väärää kohtaa, sillä vähän matkan päässä se lepäsi, lukkokasan päällimmäisenä ja tekstit vielä tallella ♥


Palattiin takaisin hotellille ja katsottiin ties kuinka monta jaksoa Viikinkejä (ollaan muuten niin addikteja)! Illemmalla käytiin vielä istumassa iltaa Eerikin kaverin kanssa. Mä löysin itselleni uuden suosikkidrinkin, Oreo pirtelön (alkoholilla maustettuna) ja toivoisin, että näitä saisi myös pääkaupunkiseudulla! Oli hauskaa ja viihdyttiin paikan sulkeutumiseen asti.


Aamulla herättiin hyvissä ajoin, että ehtisimme istua aamupalalla pitkään. Ja mikä aamiainen se olikaan! Oli ehdottomasti paras hotelliaamiainen mitä olen ikinä syönyt. Todella monipuolisesti kaikkea ja niin herkullista! Harmittamaan jäi ainoastaan se, ettei jaksanut syödä enempää... Hotellin luovuttamisen jälkeen pyörittiin keskustassa, käytiin kahvilla ja käveltiin jäällä. Aurinko paistoi ja nautittiin toistemme seurasta. Kahden jälkeen lähti juna takaisin kotia kohti. Paluumatka tuntui loputtoman pitkältä ja puuduttavalta. Vihdoin kotiin päästyämme nukahdimme melkein samantein. Viikonloppu oli kuitenkin aivan ihana ja tarpeellinen karkaus työntäyteisestä arjesta ♥

Nyt viihtyy ehkä hetken taas kotona, kohta pääsee pääsiäislomaksi mökille ja vuoden ensimmäinen ulkomaanmatka on varattu, jippii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti