8. marraskuuta 2017

Tervetuloa meidän kotiin!


Muutettiin heinäkuussa. Minä, koirat ja Eerik. Aloin tässä olla jo sen ikäinen, että asuminen vanhemmilla alkoi riittää ja oli aika siirtyä omille teille. Oli kuitenkin aivan mahdotonta saada yksiötä, saatika kaksiota Espoosta yksin, kahden koiran kanssa ja myyjän palkalla. Toisin kävi kun laitettiin hakemus yhdessä poikaystävän kanssa, asuntotarjouksia alkoi sadella jo seuraavana päivänä. Reilu maailma.

Käytiin katsomassa useampaa asuntoa, mutta yksi niistä vakuutti heti sisälle astuessa. Olin äidin kanssa näytössä ja nopeasti pienellä vilkaisulla totesin, että tästä tulee meidän uusi koti. Niinhän siitä sitten tuli. Asunto oli juuri kesäkuussa uusittu eli kaikki pinnat kunnossa ja päivitetty tälle vuosituhannelle. Ihanan valoisa ja avara. Me asutaan nyt siis 59 neliön kaksiossa. Tilaa on sopivasti kahdelle kaksi- ja nelijalkaiselle. Tää tuntui heti alusta asti kodilta ja eikä edes ensimmäisen yön jälkeen ollut fiilistä, että olisi nukkunut vieraassa paikassa. Seuraavana aamuna herättyäni tiesin heti, että tää oli niin se oikea.

Nyt kolmen kuukauden jälkeen alkaa olemaan kaikki tavarat hankittu ja asunto näyttää siltä miltä halutaan. Sisustus on tosin tietynlainen ikuisuusprojekti ja aina keksisi kaikkea uutta kivaa ostettavaa. Mutta nyt, tervetuloa meidän kotiin ♥ Varautukaa ovella kovaääniseen tervehdykseen ja erisuuntaan sinkoileviin karvanassuihin!


Tykkään meidän pitkästä ja tilavasta eteisestä. Se toivottaa heti tervetulleeksi ♥. Oon ihastunut Deseniolta tilattuun maailmankarttaan ja se istuu meidän tuohon tosi hyvin. Pitkään oli ongelmana löytää sopivaa ja tarpeeksi edullista lipastoa eteiskäyttöön, kunnes tajuttiin kääntää Eerikin vanha Ikean hylly nurinpäin! Saatiin eteistaso ja hyvin lisää säilytystilaa!


Makkari ei kooltaan ole mikään järin suuri, mutta meille aivan riittävä, sillä siellä vietetään lähinnä vain yöt. Sängyn päädyn ylle kaipaan vielä taulua, teetetään mahdollisesti kiva canvas jostain mun ottamasta kuvasta. Jossain kohtaa saadaan myös toivottavasti jotain kauniimman näköistä sukkalipaston päälle tuon tuulittemen sijaan. Sitten keittiöön, jossa sisäänkäynnillä on rakkaiden mussujen ihana pusukuva ja sen alla ruokapaikka ♥


Keittiö on siisti (ainakin  välillä) sekä tyylikäs ja ruuanlaittoon löytyy tarpeeksi tilaa. Kaappitilaa on älyttömästi, tosin ollaan saatu kaikki täytettyä, vaikka luultiin ettei millään saataisi kaikkia täyteen. Äidin kanssa askarreltiin keittiön seinälle sisusturitilä, joka on yksi mun lempparijuttuja täällä. Tällä hetkellä sen on lähinnä täynnä mun ja Eerikin kuvia, sillä ne oli ainoita mitä tähän hätään löytyi, tarkoitus ois tilata siihen jotain muutakin.


Kylppärissä tykkään ertyisesti tuosta suihkun mustasta "viivasta". Se tuo jotenkin tyyliä ja kontrastia. Pesukoneen päällä säilötään mun meikkejä, shampoita ja muita härpäkkeitä. Myös vessan peilikaappi on aivan täynnä kaikkia naisten puteleita, miehelle riitti yksi pieni nurkka :D.

Olkkarista meiltä löytyy sohvaosasto, sekä työpisteet kummallekkin. Kun ei ole käytössä ylimääräistä huonetta ja makuuhuone on pienehkö, oli pakko sulloa koneet olkkariin. Tosin jos niitä ei olisi, en tiedä millä tuon tilan täyttäisi! Ollaan onneksi saatu ne suht siististi asettumaan tuonne sivuun. Ostettiin sohva Facebook kirppikseltä halvalla ja se on ihan supermukava, mutta ei hirveän nätin värinen. Yritetään peittää se peitoilla (ihan jo koirienkin takia), mutta hurlumhei Zorron mielestä paras juttu ikinä on myöhiä koko sohva läpi. Toisinsanoen peitot on sohvan päällä ehkä yhden päivän viikosta. Sijoitettiin tänne myös mun palkintovitriini, josta löytyy huikeat kaksi Eerikin lätkäpokaalia ja jäätävä kasa mun koirajuttuja. Ja miettikää, lahjoitin noita jo kolme laatikollista pois!


Partsi on jäänyt meillä hieman vähemmälle käytölle, mutta on siellä parit aamukahvit juotu. Päällystettiin lattia tollasilla puulaudoilla, jotta siellä ois vähän mukavempi kävellä ja onhan tuo nätimmän näköinen kun alkuperäinen pohja. Toivon, että keväällä säiden lämmitessä tälle tulisi enemmän käyttöä!

Tälläinen koti meiltä siis löytyy ♥ Ollaan viihdytty älyttömän hyvin ja yhteinen arki on luistanut ihanasti. Tää koti on sellainen paikka, johon on aina ihana palata ♥

Mitä mieltä ootte meidän asunnosta?

8 kommenttia:

 1. Todella ihanan näköinen uusi koti! Onnea sinne :) Meilläkin on paljon sisustettu aina oman näköiseksi. Teidän koti on todella nätti, etenkin makkari ja eteinen mun lemppareita tälleen kuvien osalta! :)

  Finnlandsnorsk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Itsekkin tykkään erityisesti eteisestä tosi paljon ♥

   Poista
 2. Ihanan siisti ja valoisa koti teillä! Onnea uuteen kotiin ♥
  Tykkään siitä, että koti ei ole ääriään myöden tavaraa. Se on jotenkin ahdistavaa. Silti meillä kotona on aina sellanen hallittu kaaos, joka tasaisin väliajoin ahdistaa ihan suunnattomasti. Nyt pitää vielä ennen joulua ottaa itseä niskasta kiinni ja KonMarittaa koko kämppä huolella läpi... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Joo mekin ollaan yritetty pitää tavaramäärä täällä pienenä, kaikki ylimääräinen viety häkkivarastoon! Joo toi onkin hyvä idea tehdä ennen joulua, saatte kodin siistiksi :)

   Poista
 3. Aaah, aivan ihana kämppä! <3 Tosi kivasti ootte sisustanu ja näissä kuvissa näyttää ainakin just sopivan kokoiselta. Onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Joops, tää on meille just hyvän kokoinen!

   Poista
 4. Ihana etenkin toi lattia! Kaunis pikkukoti teillä :)

  VastaaPoista