22. huhtikuuta 2015

Here I'm standing, all alone in the dark of the night

Blogi on taas elänyt pitkään hiljaiseloa. Oma elämä ei ole ollut mitään ruusuilla tanssimista ja välillä kaikki on tuntunut pelkästään harmaalta ja on ollut paha olla. Toki on ollut myös ilonhetkiä näyttelyreissuilla ja pari keikkaa, mutta niidenkään ilo ei ole kauaa kestänyt. Onneksi tiedän asioiden pian muuttuvan taas paremmaksi.

Kuten suurin osa varmasti tietää, muutin marraskuussa poikaystäväni kanssa Espoon keskustaan. Silloin en ajatellut itseäni ollenkaan vaan halusin vain miellyttää toista osapuolta. En ollut missään vaiheessa vielä itse valmis muuttamaan pois kotoa, saatikka muuttamaan yhteen poikaystävän kanssa, kun olin vasta totuttelemassa ajatukseen vakavasta parisuhteesta. Oi kunpa olisinkin osannut silloin sanoa ei.

Mua ahdisti alusta asti jo ihan kamalasti, mutta ajattelin sen olevan ohimenevää. Nyt tiedän ettei se sitä ollut. Inhoan asua tässä pienessä 30 neliön asunnossa, tuntuu kun mut olisi suljettu yhteen huoneeseen josta en pääse pois. Seinät kaatuu päälle, ahdistaa ja menee jatkuvasti hermo poikaystävään, vaikka tämä ei olisi mitään tehnyt. Olin pääsiäisen ja pari muuta viikonloppua yötä äidillä sekä isällä ja aina kun tulin takaisin "kotiin" sain kamalan itkukohtauksen. Pääsiäisen jälkeen tajusin, että näin ei voi elämä jatkua. Jätin irtisanomisilmoituksen ja tänä viikonloppuna pääsen muuttamaan takaisin isän luokse. Nyt on vähän parempi olla, kun tietää pääsevänsä taas kotiin.


Sitten vähän iloisempiin asioihin! Parissa näyttelyssäkin on tässä keretty käydä. Tammikuun Turun näyttelyssä olin vähän kuvailemassa ja vein pari koiraa kehään. Esitin ensimmäistä kertaa bordercollie Story Goes Stay With Me "Acxan" ja tulokseksi EH, vaikka hienosti neiti esiintyi. Esitin myös faaraokoira Sawhorse's Mighty Wonder "Kàn" tuloksena ERI1. Parhaassa nartussa sain käsiini Sawhorse's Party Animal "Venuksen", joka oli paras narttu 2!
Seuraavaksi oli vuorossa Lahden kansainvälinen. Tämä oli Dogxpressin yhteistyönäyttely, joten kameraa tuli käytettyä viikonlopun aikana ihan urakalla. Sunnuntaina pääsin ensimmäistä kertaa belgianpaimenkoira tervuerenin hihnan päähän. Kyseessä oli käyttöluokan narttu Energetic-Action's Baika "Baika". Yhteistyö sujui Baikan kanssa oikein mukavasti ja tuloksena ERI1, SA ja vielä PN4 isossa paras narttu-kilpailussa! 
Sunnuntaina järjestettiin myös junior handler SM-osakilpailu, jossa Emma kisasi australianpaimenkoiran kanssa. Aamulla kaikki oli pielessä, koira hermostunut ja Emma vielä sitä enemmän. Käytiin siirtämässä Emma myöhempään ryhmään ja kappas, siihen mennessä koira oli jo rauhoittunut. Emman suoriutui yksilöarvostelusta kauniilla ja rauhallisella tyylillään. Pian olikin luvassa jatkoon pääsevien valinta. Tuomari käveli Emman ohi ja olin itse hieman pettynyt. Kun tuomari oli kisaajien loppupäässä, alkoi hän huudella numeroa 22. Ja sehän oli Emma! Emma suoriutui myös jatkossa hyvin ja pääsi aina viiden parhaan joukkoon. Sijoituksia alettiin jakaa. Viides, neljäs ja kolmas. Jäljellä oli enää Emma ja tyttö siperianhuskylla. Kaksi parasta juoksutettiin yhdessä edestakaisin ja sitten vielä viimeiselle kierrokselle. Oltiin Tildan kanssa kehän laidalla ja puristettiin toisiamme käsistä jännityksen vallassa. Punainen ruusuke heilahti ilmassa ja tuomari ojensi sen EMMALLE!!! Sitten odoteltiinkin iltapäivän BIS-junior handlerin valintaa. Montaa tuntia ei tarvinut onneksi odotella ja mä istuin ison kehän laidalla Heidin ja Petrin kanssa, joiden mielestä mun jännittäminen oli huvittavaa. Emma esitti koiran hienosti myös isossa kehässä. Niinhän siinä sitten kävi, että pikkusisko meni ja lunasti itselleen paikan tämän vuoden SM-kilpailussa. Ei voisi olla isosisko ylpeämpi ja saattoi näyttelypaikalla jälleen parit kyyneleet tirautella ♥ Joulukuun Messarissa sitten hurrataan katsomossa!Seuraava näyttely oli maaliskuun Turku KV, jossa esitin faaraokoira Sawhorse's Sharp Shooter "Nebran" joka oli hienosti ROP! Pääsiäisenä köröteltiin Emman kanssa Imatralle, jossa Zorro avasi näyttelykauden pitkän tauon jälkeen. Grandeja olikin paikalla koko kööri, huimat 17 kappaletta. Tuomarinamme toimi Auli Haapiainen-Liikanen. Oltiin viimeinen rotu kehässä, joten hetken sai odotella kehään astumista. Aika kului mukavasti meidän suuressa Minsku-porukassa kuulumisia vaihdellen :). Oli kiva nähdä pitkästä aikaa taas kaikkia! Vihdoin pitkän odotuksen jälkeen oli meidän vuoro mennä kehään. Tein sen virheen, että otin Zorron liian aikaisin häkistä ja se ehti jo tylsistyä ennen kehän alkua. Esiintyminen ei siis ollut kovin hohdokasta. Tuomaria ei kuitenkaan tällä kertaa väistelty ja liikkeissä neljä jalkaa pysyi maassa. Tulokseksi ERI, mutta kilpailuluokassa jäätiin viimeisiksi eli kolmansiksi. Saatiin SA ja tuomari tokaisi, että aivan ehdottomasti kaikille kolmelle SA. Parhaassa uroksessa oltiin kolmansia ja se oli hieno tulos, sillä uroksia oli huimat 8.

"Hyväluustoinen aikuinen uros. Hyvä pitkänomainen pää. Riittävän pituinen kuono. Tyylikäs olemus. Suorat raajat. Kohtuullisesti kaareutuneet kyljet. Liikkeessä korkea-asentoinen häntä. Tasapainoinen kokonaisuus."Imatrasta seuraavana viikonloppuna suuntana oli Vaasa. Lähdin sinne työharjoittelu-ohjaajani Heidin kanssa ja tämä olikin ensimmäinen "kunnon" työkeikka. Hyppäsin perjantaina junaan, joka vei Lahteen, josta Heidi sitten nappasi mut kyytiinsä. Ajomatkaa riitti, mutta niin riittää Heidilläkin juttua, että hiljaista ei ollut :D. Täytyy kyllä sanoa, että mulla on aivan huippu TOP-paikka ja huiput työkaverit (harmi, että harjoittelua on jäljellä enää 1,5kk, mutta katotaan mitä sen jälkeen tapahtuu :)) ♥ Meillä oli Heidin kanssa tosi mukava viikonloppu ja tuntui siltä, että oltaisi tunnettu jo monia vuosia, vaikka tosiasiassa ennen Vaasaa ei hirveästi oltu edes kasvokkain juteltu. Heidillä oli mukana ihana Orlando-grandin, jolle sai lässytellä ja rapsuttaa omia koiria ikävöidessä.
Mun tehtävänä Vaasassa oli junnukuvien ja tunnelmakuvien ottamisen lisäksi virallisten ryhmäkuvien ottaminen. Tämä aiheutti hieman jännitystä, sillä niiden onnistuminen oli täysin omalla vastuullani. Kuvista tuli kuitenkin kivoja ja olin myös ripeä ottamaan niitä, joten jokainen sijoittuja saatiin ikuistettua.

Meillä oli jännä hotelli, jossa oli liian monta hissiä. Unohdettiin välillä syödä tai ei vaan ehditty. Löydettiin hirttoköysi. Mä olisin kovin mielelläni vienyt BIS-pokaalin kotiin. Heidi luuli, että seurustelen jonkun Satin Circuksen jäsenen kanssa. Napsittiin paljon kuvia ja yritin olla julkaisussa nopeampi kuin Petri. Päätettiin, että tässä harrastuksessa ei oo mitään järkeä.

Kiitos Heidi vielä tästä viikonlopusta :)2 kommenttia:

 1. Hei! Eksyin blogiisi ja halusin kommentoida, sillä jumituinkin pitkäksi aikaa lukemaan! Kiinnostuksenkohteet osui niin hyvin yksiin Potterista koiriin, tosin näyttelyistä en tiennyt mitään, mutta pian kiinnostuin siitäkin maailmasta ja googlasinkin jo arvosteluasteikkoa!

  Myös matkapostauksia oli ilo lukea, kirjoitat jotenkin niin elävästi ja totuudenmukaisesti! Myös sinusta sai todella aidon kuvan, ja asenteestasi pitäisi ottaa mallia, esimerkiksi kun menit tapaamaan lempinäyttelijää toiseen maahan. Olen myös menossa Harry Potter studiolle, ja sinun yksityiskohtaisen kuvauksen jälkeen odotan sitä vielä enemmän innolla! Kiitos siis blogista ja hyvää kesää (sekä onnea näyttelyihin)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos paljon ihanasta kommentista, tämä piristi päivääni :) Ihana kuulla, että olet nauttinut blogini lukemisesta ja toivottavasti jatkat sitä myös tulevaisuudessa!

   Poista