2. heinäkuuta 2014

Alkukesän näyttelyt


Kokoelmapostaus alkukesän näyttelyistä, koska olen ollut taas niin laiska kirjoittamaan. 

KEMIÖ RN 24.5

Lähdettiin käymään mun koirulaisten kanssa Kemiössä ryhmänäyttelyssä. Grandeissa kisasi vain mun koirat ja tuomarina toimi Erja Nummi. Pitkän odottelun jälkeen oli vihdoin Zorron vuoro mennä kehään. Zorro oli taas sellaisella päällä, että häntä niin ällöttää jos häneen kosketaan. Tuomari kuitenkin antoi meidän juosta ensin ja sen jälkeen Zorro oli jo paremmalla mielellä. Ja kaikkihan sieltä tuli.

Zorron arvostelu: Erinomainen tyyppi. Kookas vankkarakenteinen maskuliininen uros. Oikealinjainen pää, hyvä ylälinja ja rungon tilavuus. Hyvä eturinta. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvä raajaluusto. Tehokkaat liikkeet. Oikea karvanlaatu.

Sitten oli vanhuksen vuoro kehäillä. Lulu esiintyi muuten hyvin, mutta se jotenkin aristi oikeaa jalkaa, josta pari kuukautta aiemmin poistettiin patti. Tuomari ei kuitenkaan ilmeisesti huomannut, koska jätti mainitsematta. Myös Lulu nappasin koko potin.

Lulun arvostelu: Erinomainen tyyppi. Kauniisti rakentunut. Hieno pitkä pää. Hyvät korvat. Sopiva luuston vahvuus ja rungon tilavuus. Hyvä eturinta. Hyvä raajaluusto. Vapaat liikkeet. Oikea karvanlaatu. Tasapainoisesti kulmautunut.

ROP-kehässä Kasper esitti Lulun ja vein itse Zorron. Parin juoksukierroksen jälkeen Zorro osoitettiin ROPiksi. Olin itse tyytyväinen, että sijoitukset menivät niinpäin, koska muuten Lululla olisi ollut kaksi ryhmäkilpailua ja se oli kuumuuden takia jo aika väsynyt. Ryhmien alkua saatiinkin odotella ja manattiin erityisen hidasta mäyräkoiratuomaria, joka tuntui viivyttävän koko hommaa. Vihdoin päästiin kuitenkin aloittamaan.

4/6 ryhmän arvosteli Riitta Lahtovaara. Koiria oli ainakin yli 10 ja en todellakaan ajatellut Zorron yltävän sijoituksille asti. Isossa kehässä tuomari katseli koiria, jonkun aikaa ennen päätöksen tekemistä. Sitten hän poimi 4 jatkoon. Ja myös me oltiin siinä joukossa! Neljä parasta sai vielä juosta yksitellen edestakaisin, jonka jälkeen jaettiin sijoitukset. Zorro sijoittui upeasti toiseksi! Wau mun hieno poitsuli ♥
BIS-veteraanissa Lulu oli jo aika poikki ja liikkui tosi laiskasti, mutta yritti silti tehdä parhaansa. Sijoitusta ei lohjennut, mutta on se hieno mummo ♥.
BASUERKKARI 29.5

Bassettien erikoisnäyttely järjestettiin helatorstaina Tampereella. Mulla oli tällä kertaa mukana vain Zorro. Aamulla sää näytti vielä hyvältä, mutta juuri ennen grandien alkua alkoi hyytävä sade. Vähän tuli kylmä. Tällä kertaa Zorron kehäesiintyminen ei mennyt putkeen. Ei sinne päinkään. Ei antanut tuomarin tutkia ja liikkeissä vaan pomppi... EH sieltä sitten rapsahti. Mikäköhän sillä taas oli....

Arvostelu: 3 years old. Correct size. Dark eyes. Should have better bite & just little bit longer muzzle. Enough long ears. Excellent neck. Level topline. Tail carriace over the back. Little bit loose in elbows. Moves close behind. Correct coat. Should have better outgoing temperament.

Grandikehän jälkeen pyörähdin kehässä vielä usean petitin kanssa.
Humisevan Harjun Tour De France "Turre" EH2
Humisevan Harjun You're The One "Eka" EH
Humisevan Harjun You Rock My World "Kafi" ERI
Chouan Dressy Bessy "Bessy" EH2

©Jari Kunnari

Emma kisasi junnuissa Zorron kanssa sijoittuen viidenneksi. Siinä vaiheessa herra käyttäytyi jo jotenkin... Iltapäivällä esitin Minskujen griffoni kasvarissa Elviksen, tuloksena BIS1-kasvattaja! Tuplavoitto tuli, sillä Minskuhoff's grandit oli BIS2! Käytiin vielä Zorron kanssa Bondin jälkeläisryhmässä, joka oli BIS3. Vähän jäi huono maku suuhun kyseisestä näyttelystä Zorron toilailujen takia, mutta eipä voi mitään...

vinksin vonksin...


FARKKUWEEKEND 7.-8.6

Kesäkuun toisen viikonlopun vietin faaraokoirien erikoisnäyttelyssä Tammelassa. Lähdin sinne jo perjantaina Elinan kyydissä (jota en aiemmin edes tuntenut, mutta tultiin heti hyvin juttuun!). Yövyttiin näyttelypaikan vieressä rivareissa. Mun huoneseurueeseen kuuluivat Johanna & Elina sekä farkut Bondi, Baila ja Aatos. Perjantaina näyttelyä laitettiin valmiiksi ja mä toimin kenneltyttönä.


Lauantaina sain nukkua itse pitkään, kun muut suuntasivat laittamaan kaiken valmiiksi. Kävely näyttelypaikalle kesti tosiaan vain pari minuuttia. Lauantain näyttely oli siis open show ja tuomarina oli Felicity Thompson. Ensin pääsin kehään Kàn kanssa (Sawhorse's Mighty Wonder). Kakkis esiintyi oikein mainiosti ja sijoittui hienosti luokkansa kolmanneksi. Seuraavaksi sain hihnan päähän Bondi papan. Bondi esiintyi hienosti niinkuin aina ja veteraaniluokan voitto napsahti SA:n kera :)! Paras uros luokassa tuli vielä viides sija. ROP-veteraanissa Bondi jäi VSP:ksi Punkku-siskon viedessä voiton. 


©Ari Koivisto


Paras narttu -luokassa pääsin vielä viemään Venuksen (Sawhorse's Party Animal) ja oli kiva, että Sara luotti neidin käsiini, ei nimittäin kuulema ihan kelle tahansa anna ;). Sijoitusta ei tullut. Kasvarissa esitin Bondin ja Sawhorse's oli toinen kunniapalkinnon kera. Venuksen jälkeläisluokassa sain viedä pienen Aatoksen (Sawhorse's Hot Temptations). Vähän jänskätti mitenkö saadaan vietyä jälkeläisryhmä penskoilla, mutta nehän esiintyi kaikki hienosti ja tulokseksi BIS jälkeiläisluokka! Hienosti meni siis koko päivä!

©Ari KoivistoSunnuntaina oli vuorossa erkkari. Jo heti aamusta hyvä sää suosi ja jatkui koko päivän, vaikka välillä tummat pilvet uhkasivat lähestyä. Tuomarina oli tällä kertaa Paul Singleton. Ensimmäisenä hihnan päässä oli taas Kakkis, joka myös tänäänkin esiintyi hyvin ja sijoittui luokkansa neljänneksi SA:lla.

©Ari Koivisto

Seuraavaksi käyvin juoksemassa kehässä Bondin kanssa. Bondi voitti hienosti taas veteraani-luokan SA:lla. Loppukisassa tulokseksi VSP-VET. PN-kisassa sain taas viedä Venuksen, ilman sijoitusta. Esitin taas Bondin kasvattajaluokassa ja Sawhorse's oli toinen KP:lla.
©Ari Koivisto
Kiitos farkkuporukoille mukavasta viikonlopusta ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti