6. toukokuuta 2014

Tiiätkö sen tunteen ku tekis mieli yrjöö jonku päälle? - Pääsiäinen, Imatra kv ja vähän muutakin


"These are dark times but your mices stay strong."
"Tää fiilis ku tuntuu et oon limanen sieni, joka on jääny kiinni puuhun pihkalla."
"Vesseli on kani."

Pääsiäisen vietin mökillä Pertunmaalla koirien ja perheen kanssa. Oli jotenkin ihana olla siellä luonnon rauhassa, nauttia hiljaisuudesta ja vaan löhöillä ilman minkäänlaista stressiä. Vitsi miten odotan lämpimiä kesäsäitä, jolloin pääsee täysillä nauttimaan tosta paikasta :).


Pääsiäislauantai vietettiin perinteiseen tapaan Lappeenrannan, joka oli kylläkin tällä kertaa Imatra, kansainvälisessä näyttelyssä. Grandeja oli paikalla yllättävän paljon, 12 kappaletta! Tuomarina toimi Pirjo Aaltonen. Mulla oli siis vain Zorro mukana Lulun nauttiessa sairaslomaa leikkauksen jälkeen. Vähän jännitti, miten jätkä esiintyisi pitkän tauon jälkeen. Mutta poikahan yllätti! Seisomisessa käytin vielä namia, mutta liikkeessä Zorro juoksi upeasti vapaalla remmillä! ERI napsahti. Sitten odoteltiin muitten valioiden arvostelua, jonka jälkeen oli kilpailuluokan vuoro. Multa meinasin varmaan pudota silmät päästä, kun hetken pohdiskelun jälkeen tuomari osoitti Zorron ensimmäiseksi! Samalla voitettiin myös paras uros, koska muiden luokkien uroksille ei SA:ta jaeltu. Hämmennyin myös suuresti käteen ojennetusta CACIBista, koska luulin näyttelyn olleen kansallinen :D. En ois kyllä ihan heti uskonut, että Zöö nappaisi CACIBin Suomesta! Harmi vaan ettei ekasta ollut ehtinyt kulua vuotta niin ei ihan vielä tultu intiksi. Mutta ehkä sekin koittaa vielä ;). ROP-kehässä esiintyminen meni pelleilyksi ihanan Mallin takia, joka veikin ROPin. Mutta olin kyllä niin ylpeä pienestä aivottomasta älykääpiöstä ♥.

Arvostelu: Kaunislinjainen, kookkaampi, mitoissa pysyvä uros. Oikeat mittasuhteet. Ryhdikäs olemus. Tyypillinen ilme. Hyvät korvat. Hyvä tiivis ylälinja. Voimakkaat kulmaukset takana. Hyvin kulmautunut etuosa. Liikkuu ryhdikkäästi, hyvällä sivuaskeleella. Hyvät taka- ja etuliikkeet.
Möksällä otettiin vielä tämmöinen hieno poseerauskuva ♥ Onhan siitä ihan komea tullut ♥


Loppuloma kului siis erittäin rennoissa tunnelmissa ja täysillä nauttien ♥ Tässä taas näitä mun kuuluisia kuvaoksennuksia, koska en vaan yksinkertaisesti osaa rajoittaa kuvien määrää :D oli liikaa kivoja :P
Tässä kuvakokoelma Zorron "anna mulle keppi" -ilmeistäKoska olen tän vuoden osalla ollut erittäin laiska päivittelemään näyttelyjuttuja sen ihmeemmin tänne blogiin, niin tässä tämmöinen pieni kooste tän vuoden näytelmistä, joista en jaksa enempiä höpötellä.

Turku avasi vuoden 2014 näyttelykauden, jossa tosin olin ilman omia koiruuksia. Emma edusti hienosti junior handlerissa sijoittuen 37:stä junnuhandlerista neljänneksi mahtavalla suorituksella. Itse pyörähdin kehässä lempparihandlattavien kanssa. Ensin bordercollie Sissi (Story Goes Pretty Hot Girl) oli suuresta määrästä avonarttuja ERI4 ja SA! Sitten vein faaraokoira Bondin (Sawhorse's Dancerevolution), tuloksena ERI1, SA, ROP-VET ja PU4! Bondin kanssa juostiin sitten oikein vauhdilla vielä BIS-veteraani ja BIS-kasvattaja kehässä, ilman sijoitusta. 


Seuraavana oli vuorossa 16.2 Jyväskylän ryhmänäyttely, jonne lähdin juoksemaan farkkujen hihnan päähän. Kehässä pääsinkin juoksemaan ihan urakalla. Ensin vein kehään Bondi-papan ihanan pojan, n (Sawhorse's Mighty Wonder). Kakkis esiintyi ikäisekseen oiken mallikkaasti, tuloksena ERI1. Sitten oli isukin vuoro ja Bondi yllätti olemalla ERI1, SA, ROP-vet ja PU1! Nartuissa vein Zoran, joka ei valitettavasti pärjännyt lörppäkorvansa takia, mutta neiti oli aivan hurmaava. ROP-kehässä Bondi vei voiton ja lisäksi Sawhorse's oli ROP-kasvari. Isoissa kehissä Bondi ei enää pärjännyt, mutta Sawhorse's oli BIS2 kasvattaja!


Viikon päästä oli jälleen suuntana Jyväskylä, tällä kertaa Jyväskylän kansainvälinen. Lauantaina oli omat koirat mukana kehäilemässä. Tuomarina toimi Gavin Robertson eikä tuloksilla ole hurraamista. Zorrolle EH2 ja Lululle ERI2.

Zorron arvostelu: Strong dog with good muzzle. Prefer better skull. Strap in shoulders. Needs more body and substance. Harsh coat. Firm topline. Good tail. Close in the rear. Top size. Showy attitude.

©Anneli HämäläinenLulun arvostelu: Strong bitch. Dark eyes. Butterfly nose. Too flat in skull. Strong bones. Firm topline. Harsh body coat. Lack width in rear and close rear movements. Good bodyshape. Just prefer grand-like head.

©Anneli Hämäläinen

Sunnuntaina pääsin taas pyörähtämään kehään farkkulaisten kanssa. sai hienolla esiintymisellä ERI1 ja Bondi ERI1 & ROP-vet. Bondin kanssa pyörähdettiin BIS-vetskussa ilman sijoitusta. Lisäksi pääsin mukaan Northgate's kasvariin esittämään ihanan Miinan. (Northgate's I Want It All). Oli myös aivan ihana kuulla hyvää palautetta handlauksesta ♥.


Imatran jälkeen käväistiin Lahdessa, tosin vain sunnuntaina, koska neiti Näppärä aka Emma oli unohtanut ilmoittaa itsensä junnuihin. Itse vein kehään uuden rotuisen tuttavuuden, australianpaimenkoira Brunon (Wolfhouse-Caratia Lincoln), tuloksena EH2. Iltapäivällä pääsin taas Bondin hihnan päähän BIS-veteraanissa. Veteraaneja oli paljon ja Bondi pääsi upeasti jatkoon. Pappa jaksoi hienosti esiintyä ja päästiin 5 parhaan joukkoon asti! Vähän harmitti, kun sijoitus oli niin lähellä, mutta olihan noin korkealle pääseminen hienoa!

©Kirsi Särkelä


Vappupäivänä lähdettiin Zorron kanssa kaksin Hollolan ryhmänäyttelyyn. Grandeja oli paikalla 5 ja tuomaroinnin hoiti uusi nimi Garry Dryburgh. Zorro oli ilmeisesti vähän huonolla tuulella ja tuomari oli herran mielestä äärimmäisen ällöttävä, joten kiemurtelulla se hoidettiin. Seisominen ja liikket sujuivat kuitenkin hyvin. Tuloksena ERI. Zorro myös voitti valioluokan ollen samalla paras uros! Narttujen jälkeen poika pääsi taas leikkimään idioottia, eikä juoksemisesta meinannut tulla mitään ihanan Lillan juostessa takana. Zorrolle VSP ja Lilla ROP. Minskujen ROP-kasvarin nappaamisen jälkeen vein kehään vielä petit Kafin (Humisevan Harjun You Rock My World) tuloksena ERI1, SA, PN1 ja ROP! Päivä kului hytisten autossa kamalan ulkoilman takia eikä ryhmissä tullut menestystä. Onnistunut päivä kuitenkin!

#bosselfie

Arvostelu: Good breed type. Correctly balanced. Slightly elongated. Straight legs. Good body. Would prefer a better bite. Coat hard. Easy, free movement.Viimeisin näyttely oli Tampere kv, jossa olin itse tosin vain turistina. Emma kuitenkin piti lippua korkealla. Osarissa oli huimat 46 osallistujaa ja Emmalla oli ensimmäistä kertaa hihnan päässä portugalinvesikoira. Skipper oli aivan hurmaava nuori poika ja tämä hieno pari ylsi aina kakkossijalle asti! Ei sitä menoa katsoessa voinut olla muuta kuin ylpeä ♥Lisäksi päätin aloittaa Youtube-kanavan, joka löytyy täältä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti