7. joulukuuta 2013

Näin mie mököistyin - Seinäjoki, Lahti ja Jyväskylä kv:t


"Tästä lähtien kyllä kirjoitan näyttelypostaukset heti näyttelyn jälkeen, vaikka julkaisisinkin ne vasta myöhemmin"
Miksi luvata jotain mihin ei kuitenkaan pysty :D... Noh kyllä ne postaukset aina jossain vaiheessa sitten tulee. Tässä siis viimeiset näyttelyt ennen Messaria koottuna samaan syssyyn :)

SEINÄJOKI KV 19.10


Tätä näyttelyreissua oli odotettu. Viime vuonna meillä oli niin hulvattoman hauskaa, että oltiin ihan innoissamme lähdössä samalla porukalla uudestaan samalle reissulle. Kuvamateriaalia ei tältä reissulta hirveästi ole, mutta videomateriaalia (mikä on ehkä meidän kolmen kannalta huonompi) senkin edestä. Video julkaistaan sitten, kun eräät saa sen editoitua kasaan...

Matka alkoi siis perjantaina päivällä ja automatka kului erittäin hilpeissä tunnelmissa...Yövyttiin Seinäjoen Cumuluksessa ja meno oli hieman ehkä riehakasta...Ainakin oli hauskaa :D
Lauantaina aamusta pakattiin tavarat, haukattiin aamupalaa hotellilla ja suunnattiin sitten näyttelypaikalle. Grandeja oli kisaamassa 8 ja tuomarina toimi Jari Fors. Lulu esiintyi tavalliseen tapaansa, tuloksena ERI1, SA, ROP-veteraani ja PN4. Iltapäivällä pyörähdettiin nopeasti BIS-vetsku kehässä ja sitten lähdettiin ajamaan kohti kotia.

Arvostelu: 8,5-vuotias veteraani, joka hyvin kuntonsa ja ryhtinsä säilyttänyt. Hyvä pää ja korvat. Erinomainen kaula. Tiivis selkä. Oikea-asentoiset hyvin kulmautuneet raajat. Oikea karvanlaatu. Oikea liike. Luonne oikea.
LAHTI KV 26.-27.10

Seuraavana viikonloppuna päämäärä ei ollut ihan niin kaukana kuin Seinäjoki vaan ihan tossa kivenheiton päässä Lahdessa. Lauantaina ei ollu omat karvakuonot mukana, mutta pyörähdin kehässä sammarineiti Allun (Lumiapilan Allu) kanssa. Menestystä ei tullut, mutta oli kiva lukea arvostelusta "kauniisti esitetty", koska tämä oli ensimmäinen kerta sammarin hihnan päässä :). Emma ja Vilma kisasivat junnuissa ja tytöt veivät hienosti vanhempien ikäluokasta sijat 1. ja 2. Seuraavana päivänä oli sitten grandien vuoro mennä kehään. Grandeja oli 13 ja tuomarina toimi irlantilainen Laura Cox. Zorron kanssa sai taas jännittää miten tällä kertaa käyttäydyttäisiin. Zorro kuitenkin yllätti ja esiintyi tosi hienosti. Se malttoi seistä eikä väistänyt tuomaria ollenkaan. Ainoa mikä meni huonosti oli liikkeet, koska kehän pohja oli tosi liukas, joten liikkeet ei pahemmin päässeet esille. Tuomari ei kuitenkaan Zorrosta pahemmin tykännyt vaan kaikkea olisi saanut olla enemmän. Saatiin kuitenkin ERI, mutta luokassa jäätiin neljänsiksi.

Arvostelu: Ok for type and outline. Ok in head, prefer better eye and expression. Prefer more strenght in muzzle. Prefer better front, soft topline on the move. Prefer more drive behind and clearer movements front.

© Jari Kunnari

Lulukaan ei pahemmin tuomaria sykähdyttänyt vaan taisi olla tuomarin mielestä vaan ihan ok. Noh päästiinpähän sitten heti junnujen jälkeen lähtemään kotii, kerrankin ajoissa :D.

Arvostelu: Ok for type and outline. Ok in head. Prefer better eye and expression. Ok in front, topline and backend. Prefer more drive in the move.

© Jari Kunnari


JYVÄSKYLÄ KV 16.11

Olipahan reissu. Aamulla ei menny kaikki ihan putkeen. Pakattiin ittemme Emman, Jennyn ja grandiaisten kanssa autoon. Navigaattori ei kuitenkaan löytänyt näyttelypaikan osoitetta, joten laitettiin siihen samankaltainen osoite Jyväskylästä ja ajateltiin, että se on kuitenkin siinä lähellä. Noh sanotaanko, että Lutakontie ei oo lähelläkään Lutakonaukiota... Onneks tajuttiin melkeen ajoissa, kun löydettiin ittemme jostain ihmeen metsätieltä... Mun oli tarkotus esittää yks petitti heti aamusta, mutta en sitte kerenny meidän metsäseikkailun takia... Parkkipaikan löytämisessäkin kesti ja mulla oli hieman ongelmia saada auto parkkeerattua hyvin ahtaaseen parkkiruutuun... Päästiin kuitenkin ajoissa paikan päälle ja kaikki kerettiin omiin kehiin :).

Ennen grandeja kävin esittämässä kultsu Pinjan (Sodelight Catch Me A Star), joka sai ERIn. Meni ilmeisesti ihan hyvin, vaikka esitinkin kultaistanoutajaa ensimmäistä kertaa.

Grandeja 13 ja tuomarina espanjalainen Carlos Fernandez Renau. Zorro esiintyi oiken mallikkaasti ja Vilman neuvon avulla sain sen pysymään paikallaan myös tuomarin tutkiskellessa sitä. Ehkä meidän tie näyttääkin vähän valoisammalta! Tuloksena ERI ja valioluokan neljäs.

Arvostelu: Nice masculine dog. Could be slightly better coat condition. Front and rear could be cleaner on the move but he's typey enough.

©Reetta Määttänen


Lulu oli tänään jotenkin yllättävän vauhdikas ja liikkui tosi hienosti! Saatiin ERI ja luokkavoitolla ROP-VET! Lisäksi tuli vielä pn4 sijoitus :)

Arvostelu: Nice bitch. Nice head and body propotions. Rear action could be better on the movement. But still makes the picture.

©Reetta Määttänen

Päivä kului ryhmiä odotellessa ja tuttujen kanssa rupatellessa. Pääsin viemään isoon kehään ihanan Oonan (Minskuhoff's Grand Olivienne), joka pääsi hienosti kovatasoisessa ryhmässä 6 parhaan joukkoon. Lulun kanssa tehtiin vaan pikakäynti isossa kehässä. Jyväskylän iso kehä on kyllä Messarin jälkeen varmasti hienoin ja oli mahtava fiilis päästä juoksemaan siellä kaksi kertaa! Kiitos Pirjolle, että sain viedä Oonan.
Näyttelyiden ohella on myös keretty käydä parilla keikalla. Samalla viikolla ennen Balttian Voittajaan lähtöä tuli nähtyä Satin Circus kaksi kertaa sekä Antti Tuisku 10-vuotisjuhakiertueella. Torstai-iltana lähdettiin Emman kanssa kattomaan poikia Lasipalatsille ja oli kyllä ihana nähdä niitä taas pitkästä aikaa ♥ Vaikka keikka olikin lyhyt niin oli kiva päästä taas moikkaamaan :) Ja mä olin jo ehtinyt huolestua, että onko ne jo unohtaneet meidät, mutta kyllähän ne meidät vielä muisti! Krippe kyseli koirakuulumisia ja Paul totesi mulle "Miten mä voisin unohtaa sut, sähän oot Titanic-Linda ja me oltiin yhdessä Ranskassa!" Aww ♥


Perjantai menikin aikamoiseksi juoksemiseksi, kun lähdin koulusta suoraan Kamppiin katsomaan Satin Circusta ja jäätiin Emman kanssa tietenkin minikeikan jälkeen sinne hengailemaan ja juttelemaan pojille. Ei sitten huomattu kuinka paljon kello jo oli ja tajuttiin samalla, että osa busseista oli lakossa, joten kotiinpääsy ei hirveän nopeasti sujunut. Kun sitten vihdoin oltiin kotona, nappasin koirat äkkiä remmeihin ja käytin ne pikaisesti ulkona, jonka jälkeen Ekku ja äiti heitti mut Selloon. Hyvissa ajoin ehdin, mutta meinas jo tulla paniikki :D.Antti veti ihan huikean keikan! Mä en vaan voi ymmärtää miten se jaksaa vetää tollasella energialla viikosta toiseen! Oli kyllä mahtavaa ja oli kiva kuulla biisejä eri vuosilta, vaikka suurin osa mun suosikeista onkin uudempaa tuotantoa. Mä väitin Jennylle ennen keikan alkua, että mähän en itke millään muulla keikalla kun One Directionin, mutta jouduin perumaan sanani Leilan kohdalla. Antin biisit on jotenkin niin syvällisiä ja koskettavia. Kerrassaan upeaa.
Keikan jälkeen päätettiin Jennyn kanssa jäädä vielä kyttäilemään, jos saataisiin yhteiskuvat Antin kanssa ja kyllähän me saatiin :). Eihän sitä odotettu tässä kun sellaset 10-vuotta :D.

1 kommentti:

  1. Moikka! Mulla olis sulle haaste mun blogissa http://rianblogi.blogspot.fi/2013/12/1111.html :)

    VastaaPoista