30. kesäkuuta 2013

Kotka kv ja Tuusula kr15.-16.6 vietettiin viikonloppu Kotkassa. Perjantai-iltana käytiin hakemassa Emmalle yökyläkaveri Salosta ja kukas muukaan se oli kuin hurmaava mäykkyherra Gösta :)

Lauantaina mulla ei ollut omia koiria, mutta pääsin onneksi kuitenkin kehäilemään! Esitin Chili sheltin, tuloksena EH. Vein kehään myös bordercollie Oskun, joka oli kehässä ensimmäistä kertaa 5 vuoden tauon jälkeen! Poika esiintyi hienosti ja sai hyvän arvostelun, mutta jostain syystä tuloksesi tuli kuitenkin H... Pääsin auttamaan myös nahkojen pn-kehässä ja kasvattajaryhmässä.


Silimen Merikapteeni "Chili"

Emma ja Vilma kisasivat kummatkin junnuissa ja tytöillä meni hienosti! Emma ja Gösta sijoittuivat neljänsiksi ja Vilma oli päivän paras Fiilis-nahkan kanssa. Onnea tytöt ♥ Mukava päivä, mutta auringonpaisteesta huolimatta olin jäässä koko päivän hyisen tuulen takia.Sunnuntaina oli siis mun grandilaisten vuoro palata taas Suomen kehien puolelle. Kotkassa oli myös Zorron ensimmäinen kilpailu valioluokassa. Grandit tuomaroi sveitsiläinen Laurent Pichard. Zorron osalta kehän aloitus ei mennyt ihan putkeen, kun herra päätti kuikuilla takana tulevia kisatovereita eikä suostunut pysymään paikallaan. Yksilöarvostelu meni kuitenkin putkeen ja Zorro esiintyi sen ensi kertaa ilman namia! Laurent Pichard oli todella ystävällinen ja hyväntuulinen tuomari, joka kohteli koiria erittäin kauniisti. Zorrolle ERI ja sitten kilpailuluokassa sijoituttiin toisiksi Ticon voittaessa luokan. Parhaassa uroksessa Zorro oli kolmas. Olen erittäin tyytyväinen tähän valioluokan avaukseen :).

Arvostelu: Very stylish. Excellent breed type. Good size. Proper head. Clean neck and shoulders. Very typical coat. Slightly lose in elbows. Proper hindquaters. Slightly narrow behind. 


©Jari Kunnari

©Jari Kunnari

©Jari Kunnari


 Pian oli Lulun vuoro mennä kehään. Lululle ERI1, SA ja paras narttu 3 hienon arvostelun kera. Käväistiin vielä Minskujen kasvarissa, joka oli ROP-kasvari. Mietin ensin, että jos oltais lähetty kehän jälkeen kotiin eikä jääty tällä kertaa BIS-veteraaniin, mutta päätin sitten kuitenkin jäädä. Ei olisi ehkä kannattanut. Nimittäin iltapäivällä juuri vähän ennen vetskujen kilpailua alkoi ihan kamala kaatosade. Oltiin onneksi keretty viedä kaikki tavarat autoon, mutta me kastuttiin Lulun kanssa ihan läpimäriksi. Kyseinen sää taisi kuitenkin olla Lulun mieleen nimittäin se esiintyi todella hienosti, isoon kehään mentäessä se juoksi reilusti edellä. Jatkopaikkaa ei kuitenkaan meille annettu, joten suunnattiin litimärkinä ja uupuneina kotia kohti.

Arvostelu: Good size. Proper breed type. Attractive 8 years old. Excellent proportion all over with clean skull. Correct lenght of neck. Proper shoulder. Sound mover. Well presented.

©Jari Kunnari

©Jari Kunnari

©Jari Kunnari


TUUSULA KR 29.-30.6
Lauantaina olin paikalla vaan handlaamassa muiden koiria, kun omat otukset jäivät aamulla kotiin nukkumaan. Matkailaisina oltiin minä, Jenny ja Vilma. Näyttelyssä pääsin pyörähtämään kehässä Humisevan Harjun karkkarimäykkyjen kanssa. Päivä kului kivasti mukavien ihmisten seurassa ja iltapäivällä ryhmien jälkeen kohti kotia ja valmistautumaan seuraavaan päivään.

Sunnuntaina meinasin joutua lähtemään näyttelyyn yksin, koska Emma oli rippileirillä (ja Vilma&Jenny Hämeenlinnassa), mutta iskä pääsikin pitkästä aikaa näyttelyseuraksi. Herätyskään ei ollut aikainen, kun kehät alkoivat vasta puolenpäivän aikoihin. Tänään oli ensin vuorossa Humisevan Harjun petittien handlausta, jonka jälkeen oli omien turjakkeiden vuoro mennä kehäilemään.
(c) Sarianna Junnila

Grandien tuomarina oli edellisenä päivänä mäyräkoiria arvostellut ranskalainen Sylvie Desserne. Mä ehdin lauantaina kehittää itselleni pelon kyseistä tuomaria kohtaan, jolla tuntui ainakin mäyräkoirien kohdalla olevan ihan omanlainen linjansa ja oudot mielipiteet. Tuomari oli kuitenkin mukava ja ystävällinen, mutta mua erityisesti pelotti mennä Zorron kanssa kehään, koska mäyräkoirissa Desserne oli huomauttanut monille hännästä. Ja Zorron häntähän on mitä on... Valioluokassa oli Zorron lisäksi velipuoli Pablo ja Bondi-iskä. Zorro oli kuumuuden ja kehänlaidalla odottavan Mallin takia ihan pihalla ja esiintyminen ei mennyt ehkä niin putkeen kun olisin toivonut. Hyvä arvostelu kuitenkin saatiin ja ERI. Kilpailuluokassa Pablo meni ykköseksi, Zorro kakkoseksi ja Bondi kolmoseksi. Zorrolle myös SA, joten se oli näinollen myös pu2. Täytyy sanoa, että hieman olen ihmeissäni siitä, että Zorro voitti Bondin!

Arvostelu: Good dog. Could be bit longer. Good muzzle and propotion to skull. Correct earset. Excellent shoulders and front. Needs bit loin to be. Total balance. Good rear. Correct tail set. Moves well. Good coat texture.


Muiden narttujen jälkeen oli Lulun vuoro mennä kehään. Tuomari huomautti heti pehmeästä turkista. Lulu esiintyi ihan kivasti, mutta laiska se on aina (paitsi kaatosateella). Lulu jäikin sitten karvalaadun takia veteraaniluokassa kakkoseksi ilman SA:ta, mutta tuomari vielä totesi, että Lulun liikkeet olivat paremmat. Sitten päästiinkin iskän kanssa jo lähtemään kotiin! Harvemmin sitä pääsee näin aikasin näyttelystä kotiin :D

Arvostelu: Good type. Line of head could be better. Lacks of stop. Correct angulations. Bit soft coat. Moves well. Correct construction.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti