25. kesäkuuta 2011

"Kaikki hyvin, Mikki Hiiren korvat näkyy" - Pariisin matka 18.-24.6


Viime ulkomaan lomamatkani (Virossa ollaan kyllä näyttelyhommissa käyty)oli vuonna 2008, kun oltiin perheen kanssa Kroatiassa. Tänä kesänä oli vuorossa Ranska ja siellä Pariisi. Matkalla mukana olivat isäni, Emma-sisko ja Jony-veli. Hotelli oli mukavassa paikassa, lyhyt matka Pariisiin, ostari vieressä ja Disneyland näkyi ikkunasta.DISNEYLAND
Where dreams come true.
Täytyy kyllä sanoa, että oli kyllä kerrassaan upea paikka. Tuntui kun olisi astunut ihan uuteen maailmaan, sillä lavastukseen oli panostettu todella paljon. Laitteita ei ollut niinkään paljon, mutta mielestäni ihan riittävästi. Big Thunder Mountain oli yksi parhaista laitteista. Upeat kalliolavasteet ja juna joka kiersi vuorta. Space Mountain oli sisävuoristorata, joka oli myös hyvä. Suuren vaikutuksen minuun teki Pirates of the Caribbean kiertoajelu. Vuorensisään rakennetussa merirosvo ajelussa oli aivan upeat lavasteet! Tykkäsin siis Disenylandistä kaikin puolin, paitsi jonotus ei ollut kovin mieleistä. Vaikka matkajoukon miespuoliset henkilöt eivät olleet innostuneita, niin minä ja Emma oltiin sitten ihan niidenkin edestä! Voispa sitä olla prinsessa... Eiku mitä :D?Paras laite oli ehdottomasti Walt Disney studioiden The Twilight Zone: Tower of terror.
Astut sisälle vanhaan ja rähjäiseen hotelliin. Sisäänkäynniltä sinut ohjataan kirjastoon katsomaan videota, joka kertoo viidestä henkilöstä, jotka astuivat hissiin, eivätkä palanneet. Ja nyt sinulle on käymässä samoin. Kirjastosta siirrytään hissin oven eteen odottamaan hissin saapumista. Tässä vaiheessa hotellin henkilökunta hiippailee ihmisten seassa pelotellen heitä. Hissin ovet avautuvat ja astut hissiin. Hissi nousee, pysähtyy peilin kohdalla ja kuuluu ääni: Say goodbye to the real world... for you have just entered The Twilight Zone. Salamat iskevät ja kuva vääntyy. Hissi nousee seuraavaan kerrokseen, jossa kerrotaan vielä viiden hissiin jäänen henkilön tarina. That door is opening once again...and this time, it's opening for you. Hissi syöksyy ylöspäin, jossa ovet aukeavat ja avautuu näkymä Walt Disney studioille. Hissi syöksyy takaisin alas ja ylös ja alas...
Oli kyllä ihan mahtava laite! Hotellin työntekijät olivat älyttömän hauskoja pelotteluyrityksineen. Ja yksi tosi pelottavan näköinen sai meidät kaikki aika hyvin säikäytettyäkin :D! You don't know what is coming...GAAAAHHHHH!... Shake it, shake it, shake, shake... Ja oli se laitekkin kiva :D!!
PARIISI
Pariisissa käytiin parina päivänä. Kierrettiin siellä kattelemassa nähtävyyksiä. Notre Dame oli tosi hieno. Ja en ois uskonu, että se on niin iso! Ja ruusuikkuna oli tosi makee! Eiffel torni oli myös upea. Minä korkeanpaikankammoinen uskalsin kiivetä toiselle tasanteelle :D! Hienot näkymät kyllä oli sitten, kun oli ehtinyt tottua siihe korkeuteen. Eiffelin jälkeen suunnattiin katsomaan Riemunkaarta, tosin kovin lähelle ei menty vaan katseltiin sieltä kauempaa.

Käytiin myös Louvressa. Oli ihan kiinnostava vaikken hirveästi museoita jaksa kierrellä. Ja se oli älyttömän iso! Oltiin välillä ihan pihalla siitä, että missäs nyt ollaan. Bongasin pari koirataideteosta ja nähtiin tietenkin myös Mona Lisa!Mukava reissu oli kyllä :)! Hirmu ikävä tuli kyllä hauvoja, mutta voi sitä riemua kun ne vihdoin taas näki! Puhuttiin jo iskän kanssa, että seuraava matka voisi olla Lontooseen ja mentäsiin kattomaan Harry Potter-elokuvien kuvauspaikkoja :)! Niin ja mulla on liput Harry Potter ja Kuoleman varjelukset osa 2 ensimmäiseen näytökseen, joka alkaa 00.07 :)! Ei jaksa odottaa!
Tähän loppuun vielä hyvin sekalainen kuvapläjäys reissusta! 3 kommenttia:

  1. mä oon kans käynyt ranskassa! ;) kivan oloinen blogi!

    VastaaPoista
  2. Ei vitsi sä oot onnistunu kirjottaan hyvin tosta teijän Ranskanmatkasta!! Ja siis ihania kuvia noi kaikki!

    VastaaPoista