16. tammikuuta 2013

Kajaanin kuplassa 12.1


Vuoden 2013 näyttelykausi avattiin Kajaanissa ja se oli mulle tähän menessä pisin ja pohjoisin näyttelyreissu. Alun perin mun ei ollut tarkoitus tonne lähteä, mutta kun mä oon niin helppo suostuteltava... Tai no mua ei ees tarvitse suostutella, pelkkä kysyminen riittää :D...
Kajaani on näin etelässä asuvan näkökulmasta osa Lappia, eli sinne on piiiiiitkä matka. Ja siellä on kylmä! No mutta mitä sitä  ei rakkaan harrastuksensa puolesta tekisi...kun näyttelyyn on päästävä niin sinnehän mennään! Talviaikaan näyttelyitä on muutenkin niin vähän, joten parempi kerätä näyttelyfiilistä talteen sitä karmean pitkää taukoa varten!



Lähdin perjantaina aamupäivällä ajamaan Zorron kanssa kohti Porvoota, josta hypättiin Mian kyytin ja matka kohti Kajaania alkoi. Matka kului mukavasti rupatellessa ja oltiin jo hyvissä ajoin illalla hotellissa. Zorro oli aivan rakastunut Malliin, joten se piti hotelissa eristää, jotta vältyttäisiin vahingoilta. Yöksi se oli laitettava häkkiin, johon se loppujen lopuksi kävi nätisti nukkumaan.





Herättiin aamulla hyvissä ajoin, pakattiin tavarat ja suunnattiin Kajaanin pallohallille. Oli hyvä, että oltiin ajoissa paikalla niin saatiin auto lähelle näyttelypaikkaa. Aamupäivän tutisin toppavaatteissa kehän laidalla, mutta halli lämpeni sen mukaan kun paikalle tuli lisää ihmisiä ja koiria. Ja viimeistään kehään päästessä viileä ilma katosi ajatuksista...




Grandeja oli kisaamassa 6 kappaletta ja tuomarina toimi meille jo ennestään tuttu italiaano Massimiliano Manucci. Vähän kyllä jännitti, että vieläkö se poitsusta tykkää, sillä viime kerralla kisattiin junioreissa ja tällä kertaa oli luvassa ensimmäinen kilpailu avoimessa luokassa. Ensin Taavi ja Kille kävivät kehässä, kummatkin voittaen luokkansa SA:n kera.

Sitten oli meidän vuoro. Zorro ei ole koskaan aikaisemmin esiintynyt niin hyvin kun se tällä kertaa esiintyi. Liikkeissä se juoksi edellä (sai ilmeisesti puhtinsa rakkaasta Mallista kehän laidalla...) eikä seisomisessakkaan ollut mitään ongelmaa. Kuulin tuomarin arvostelusta sen verran, että se sisälsi aika paljon posiitivisia asioita ;). Erinomainenhan sieltä tuli ja SA sen seuraksi. Pablo käväisi vielä valioluokassa hakemassa erinomaisen ja SA:n. Sen jälkeen oli vuorossa pu-kehä. Tuomari seisotti meitä vain hetken, jonka jälkeen hän päätti sijoitusjärjestyksen juoksusta. Ja me juostiin se kehä ympäri enemmän kun pari kertaa... Neljänneksi sijoittui Kille ja kolmanneksi Taavi. Kahden parhaan välillä tuomarille tuli valinnanvaikeus. Minä ja Reetta juostiin poikien kanssa ympäri uudestaan ja uudestaan. Sitten tuomari pyysi koirat seisomaan ja yhdessä edestakaisin. Mutta vieläkään ei tärpännyt, vaan jouduttiin juoksemaan kehä ympäri vielä useaan kertaan, ennen kuin tuomari osoitti Pablon ykköseksi. Tuomari totesi meille kehän aikana moneen kertaan, että tässä on kaksi erinomaista koiraa ja että valinta on vaikea. Zorro sai sertin ja vara-cacibin ja tuomari tuli vielä sanomaan mulle, että mulla on käsissäni upea koira, jolla on aivan täydellinen turkki. Tällä kertaa hävittiin, koska Pablolla oli hänen mieleensä parempi pää ja Zorro nostaa hännän liikkeessä liian korkealle. Mutta tyytyväisiä me ollaan ja erityisesti tuomarin kauniit sanat jäivät mieleen :)

©Teijo Määttänen

©Teijo Määttänen

Uroksien jälkeen pääsin esittämään Namun (MG Neigeux) valioluokkaan. Namua oli kiva esittää, se liikkui niin nätisti! Tuloksena ERI2, SA, PN2 ja VA-CACIB. Esitettiin vielä kasvattajaryhmä, joka sai KPn. ROP oli tänään Malli ja VSP Pablo.

Ainiin tässä vielä Zorron arvostelu: Excellent pigmentation. Nice masculine head. Good ring temperament. Excellent chest and feet. Typical coat. Moves really fluently.










 Ei siis päästykkään aikasin lähtemään, koska Malli oli ROP. Päätettiin esittää myös kasvattajaryhmä isossa kehässä, kun kerta paikan päällä kuitenkin oltiin. Odotteluaika sujui mukavasti Minskulaisten kanssa ja hauskaa oli! Kasvattajaryhmissä käytiin vain näyttäytymässä, mutta Malli oli hienosti RYP3!


 Ryhmien jälkeen purettiin leiri ja otettiin suunta kohti Porvoota. Loppumatkasta alkoi kyllä väsymys painamaan päälle, mutta onneksi päästiin nukkumaan melkein heti kun saavuttiin takaisin Porvooseen!

Suuret kiitokset vielä Mialle ja muille Minskulaisille mukavasta Kajaanin reissusta :)!!

Ensi viikonloppuna onkin luvassa vielä Turun näyttely ennen pitkää näyttelytaukoa. Siellä pääsen muutaman kerran pyörähtämään kehään ja viettämään vaan aikaa tuttujen kanssa. Nähdään siellä!
P.S. Vinkkinä vielä kaikille, että tammikuun Lemmikki-lehdestä voi bongata tutun partasuun ;)
© Lemmikki

5 kommenttia:

  1. Linda, oppitunti nro.1:
    KAJAANI EI OLE LAPPIA, lähelläkään..
    Prkl.. :_D Te eteläläiset ette vaan tajua että se on kainuuta, ei lappia :D
    Mutta onnea loistavasta menestyksestä :D

    VastaaPoista
  2. http://static.naamapalmu.com/files/FC/medium/QwlttFWKuamGfObYNRn7.png

    VastaaPoista
  3. http://puikkikset.blogspot.fi/2013/02/haastetta.html Sulle on haaste mun blogissa :)

    VastaaPoista